Būtent jo iniciatyva ir buvo sukurtas šis dokumentinis filmas. Anot jo, medžiagos buvo tiek daug, kad ji visa net netilpo filmą, kuris padalytas į dvi dalis.

Prieš filmo premjerą artimiausių jos bičiulių būryje, kalbėjo ir LRT direktorius Audrius Siaurusevičius. Vyras prabilo sunkiai tvardydamas ašaras. „Sunku kalbėti, – tarė Audrius. – Bet kol dar yra režsierių, filmuokite ir darykite filmus, kol tie herojai yra gyvi, kad jie patys galėtų papasakoti apie save.“

Prisiminti Janiną atvyko atlikėja Rasa Kaušiūtė, kuri įsiamžino ir filme, pasakodama, kad J. Miščiukaitė itin mėgo greitį. Tarp susirinkusiųjų buvo ir Vytenis Pauliukaitis. Deja, sušlubavus sveikatai, filmo pristatyme negalėjo dalyvauti jos vyras saksofonininkas Rimantas Brazaitis.

Filmo metu apie scenos karalienę kalbėjo daugelis puikiai pažįstamų veidų. Buvo išsakyti svarbiausi atlikėjos gyvenimo faktai, prisimintos įdomiausios akimirkos ir nuskambėjo žymiausios Janinos sudainuotos dainos. „Ji buvo kaip Romos kareivė“, – filme tikino Jurijus Smoriginas.

Estrados primadona J. Miščiukaitė mirė 2008 metų pradžioje. Iki pat ligos paūmėjimo moteris aktyviai koncertavo, dalyvavo įvairiuose televizijų projektuose. Rimtus negalavimus moteris pradėjo jausti likus tik keliems mėnesiams iki gyvybės užgesimo.

J. Miščiukaitei buvo atlikta žarnyno operacija, ji buvo gydoma Santariškių klinikose. Po operacijos liga paūmėjo, tad estrados dainininkė buvo perkelta į reanimaciją, paskutinėmis dienomis gyvybę palaikė medicininė įranga.

Iki pat ligos paūmėjimo Janina aktyviai dalyvavo įvairiuose projektuose, buvo Vilniaus pedagoginio universiteto muzikos edukologijos magistrantė, dėstė Balio Dvariono muzikos mokykloje, kartu su scenos kolegomis dainavo „Žvaigždžių kvartete“.

Dokumentinio fimo „Janina Miščiukaitė. Gyvenimas dainoje“ pristatymo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)