„Apie tai dažnai nemąstau, tačiau išgirdus tokį klausimą, galiu atsakyti, jog taip. Ypač pakylėtai ir gražiai ėmiau jaustis, kai susilaukiau vaiko.
Nesu iš tų mamų, kurios vaikų neturinčias moteris laikytų savanaudėmis. Priešingai, manau, kad šiuolaikiniame pasaulyje mes nesigėdydami galime rinktis sau priimtiną gyvenimo būdą bei, ar norime susilaukti vieno, trijų ar nei vieno vaiko.

Tačiau kalbant apie asmeninius potyrius, sau aš labai atsiskleidžiau susilaukus sūnaus. Tapus mama supranti, jog gimė žmogus, kuriam tu ir kuris tau iki gyvenimo pabaigos bus pats geriausias, gražiausias ir svarbiausias. Tai nerealus, ypatingas jausmas.”

Vaida Skaisgirė pasakoja, kad nė nedvejodama sutiko prisijungti prie Mamų radijo ir Sakyksūris.lt organizuojamos iniciatyvos, kurios metu vaikai gražino savo mamas, o rezultatas atsispindės fotografijų parodoje.

Jauna mama sako, kad jos sūneliui labai patinka naujovės, smagūs netikėtumai.

„Į šį projektą žvelgiu dvejopai – kaip į smagų žaidimą, fotostudijoje turėjome labai gerą laiką, ir kaip į prasmingą žinią nešančią iniciatyvą”, - sako V. Skaisgirė.

Žinoma komunikacijos specialistė pripažįsta, kad jos grožio samprata nelabai atsispindi auklėjant sūnų, juk vis dėlto jis berniukas. Tačiau neslepia, kad teisinga grožio sąvoka turi būti svarbi abiejų lyčių vaikams.

„Nenoriu, kad mano sūnus užaugtų paviršutinišku žmogumi, kuriam graži moteris būtų blondinė, pripūstom lūpom ir dirbtina krūtine. Noriu, kad sūnus vertintų ne tik patrauklią išvaizdą”, - aiškina Ato mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)