Į šimtų menininkų kūrybos vaisius eksponuojančios parodos „Menas namams 2016“ atidarymą atvyko Dalia Teišerskytė, Rimvydas Širvinskas-Makalius, Žilvinas Grigaitis, Egidijus Sidaras, Nomeda Marčėnaitė ir kiti.

„Tokios turtingos parodos dar neturėjome. Joje savo darbus pristatys mūsų tautiečiai, išgarsėję Prancūzijoje, JAV, Japonijoje, Izraelyje ir kituose pasaulio kampeliuose. Tai – unikali proga po vienu stogu išvysti kūrinius, kuriais pasaulį džiugina mūsų šalies talentai. Dailininkai į parodą buvo atrinkti konkursiniu būdu, laikantis aukšto meninio profesionalumo kriterijų“, – tvirtino parodos organizatorė Aušra Kazanavičienė.

Ši paroda taip pat remia Vytauto Kernagio fondo projektą „Gėrio menas“. Projektu siekiama įtraukti onkologinėmis ligomis sergančius vaikus į prasmingą ir džiuginančią veiklą kartu su garsiausiais šalies žmonėmis. 10 proc. pajamų nuo kūrinių, parduotų parodoje, atiteks projekto veikloms finansuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)