S. Starkutė patikino, jog užsienyje pamažu atsisakoma stereotipinio mąstymo, jog manekenėms privalu būti itin lieknoms ir itin aukštoms. Esą net ir moteriškesnių formų merginoms durys į mados industrija nuo šiol – plačiai atvertos.

„Dirbu su žmonėmis, kurie žiūri ne vien į kūdų, „Victoria's Secret“ tipažo manekenių rinką. Viskas pamažu keičiasi. Anksčiau manekenės privalėjo būti aukštos ir kūdos, o dabar modeliu gali būti ir žemesnės, ir apkūnesnės merginos“, – pasakojo nuo 10 klasės modeliu dirbanti mergina.

Simona savo darbus pradėjo ir debiutavo garsios dizainerės Jil Sander dėka. Perspektyvi manekenė jau apkeliavo bene visą pasaulį, atstovavo ne vienai žinomiausiai modelių agentūrai – „Place Model Management“, „Ford Models Europe“, „View Management“ , „Women Agency“ , „Major Milano“ , „Most Wanted Models“ ir daugeliui kitų.

Šios jaunos moters veidą buvo galima išvysti tokiuose žurnaluose kaip „Grazia“, „Vanity Fair“, „Vogue“ , „Stuff“ , „FHM“ , „Men's Health“ bei „Wenz“, „The South“, „Littlewood“, „Figleaves“ kataloguose. Mados pasaulio sostinėse ji žinoma geriau nei Tėvynėje, o ir ne kartą į seksualiausių planetos modelių šimtuką Simona yra patekusi ne veltui.

Tačiau tam, kad išsilaikytų mados industrijoje, net ir, iš pažiūros, tobulų kūno formų modeliui reikia prižiūrėti savo kūno svorį.

Jei esi standartinis, liekno sudėjimo modelis ir priaugi svorio, gali sulaukti agentūros atstovų pastabų, kad tam tikras apimtis reikėtų mažinti, daugiau pasportuoti. Bet niekas nelenda į burną ir neskaičiuoja suvartotų kalorijų. Tai kiekvieno asmeninis reikalas, ką valgyti ir ko nevalgyti.

Aišku, visokių klientų būna. Štai, prieš 10 metų dirbau Paryžiuje. Klientai net vandens man nenorėjo duoti, neva pilvas išsipūs. Bet tai buvo labai senais laikais“, – prisiminimais dalijosi manekenė.

Dabar, anot Simonos, pietų nepavalgius galima ir kreivų žvilgsnių užsitarnauti.

„Aš visada buvau iš tų merginų, kurios valgydavo ir pirmą patiekalą, ir antrą, ir dar sausainukais užkąsdavo tarp pietų ir pavakarių. Esu iš tų žmonių, kuriems reikia daug energijos ir kiekvieną kartą jai baigiantis turiu papildyti resursus – antraip blogai jaučiuosi, pasidaro silpna“, – pasakojo S. Starkutė.

Manote, jog Simonos mitybos racione vyrauja tik nekaloringi patiekalai ir nuodėmių – it nebūta?

„Va, vakar valgiau žemaitiškus blynus su daug padažo...“, – greit, tarytum pasididžiuodama, išpyškina S. Starkutė. Panašu, jog kalbos apie tai, kad manekenės tik salotos lapą per visą dieną tesugraužia – tėra iš piršto laužtas.

Paklausta, ar galėtų vidurnaktį, po darbų, išsikepti riebų kiaulienos kepsnį, Simona patikino, jog tai – vargiai įmanomas scenarijus.

„Aš, tikriausiai išvis nieko išsikept negalėčiau, nes esu negaminanti moteris“, – juokėsi S. Starkutė.

S. Starkutė ne kartą yra sakiusi, jog jos figūros paslaptis – geri genai. Tačiau tai – dar ne viskas. Manekenė dažnai sportuoja, o kaip mėgiamas sporto rūšis įvardija pilatesą, kalanetiką ir net pusantros valandos trunkančias kardiotreniruotes. Tik, štai, bėgioti negali – stuburo problemos kankina. Bet ant bėgtakio prasieiti jai – ir nauda, ir malonumas.

Paklausta, ar retsykiais sporto salėje tenka paplušėti su didesniais svoriais, S. Starkutė atsakė, jog raumeningas kūnas jai ne prie širdies. Lygiai taip pat – ir perdėm didelės kūno formos.

„Dabar atėjus ta Kardashianų mada, kad dideli sėdmenys būtų... Man asmeniškai tai nėra gražu. Riestas ir nedidukas užpakalis man ženkliai gražesnis. Kartais mažiau yra daugiau“, – sakė manekenė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)