Dar balandžio 29-ąją J. Jakutis atvirai papasakojo, kaip sekė žmoną ir vartojo narkotikus.

Už nusikaltimus, kurie yra inkriminuojami J. Jakučiui, baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo iki 15 metų bausmę. Po anksčiau vykusio teismo posėdžio prokuroras teigė, jog žinių apie Vitos Jakutienės nėštumą - neturi, o pačiai moteriai šaukimo į teismą įteikti tąkart nepavyko. Šiandien, gegužės 16-ąją, V. Jakutienė teisme taip pat nepasirodė, moteris pateikė prašymą nedalyvauti teismo posėdžiuose, kadangi yra nėščia ir bet kuriuo metu gali gimdyti. J. Jakutis atvyko vienas.

Į teismo salę liudyti įžengė tik Jevgenijus Levickis, kuris suimtas už narkotikų laikymą. Vyras teigė, jog J. Jakutį puikiai pažįsta jau 5-7 metus, tačiau negalėjo pasakyti net kuo šis dirbo. Prokuroras pastebėjo, jog nesutapo ir J. Jakučio bei J. Levickio parodymai dėl bendros jų kelionės į Frankfurtą: liudytojas teigė, jog važiavo labiau apsidairyti ir pakeliauti, susipažinti su merginomis, o tuo tarpu kaltinamasis, jog keliavo aplankyti draugų.

DELFI primena, jog J. Jakutis su draugu skrisdamas į Vokietiją per Švediją buvo sulaikytas Stokholmo oro uoste. Vyro kojinėje pareigūnai rado 4,45 g heroino. Šiandien J. Levickis teigė, jog tąkart laukė sulaikyto draugo oro uoste, o pastarasis grįžo su baudos lapu rankose, tačiau dėl ko buvo nubaustas J. Levickis esą nesidomėjo.

Kaltinamas visa puokšte nusikaltimų

Skandalų šleifo niekaip neatsikratančios V. Jakutienės vyras yra kaltinamas dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotikų – jo namuose buvo rasti 387 gramai grynojo kokaino.

Kaltinamasis taip pat neteisėtai disponavo šaunamuoju ginklu – jo namuose rastas revolveris ir trys šoviniai, o nuomojamame garaže – dar septyniolika šovinių.

Vyras šių kaltinimų neneigia, sako, kad ginklą turėjo dar nuo senų laikų, kai vadovavo saugos bendrovei. O kad kartais suvartodavo narkotikų, taip pat neslėpė – teisinosi, kad ilgai negali užmigti naktimis, o pavartojus hašišo esą jam „palengvėja“.

Dviejų V. Jakutienės vaikų tėvui pateikti kaltinimai ir dėl to, kad jis neteisėtai sekė savo žmoną, esą galėjo pavydėti kitų vyrų jo sutuoktinei galimai rodyto dėmesio. Pati V. Jakutienė nėra parašiusi pareiškimo ir dėl to, kad sutuoktinis galimai apie ją rinko informaciją, pretenzijų neturi. Tačiau pareiškiant tokius kaltinimus nukentėjusiojo pareiškimas nėra būtinas.

Žinojo apie žmonos neištikimybę

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad J. Jakutis du mėnesius slapta sekė savo sutuoktinę ir klausėsi daugelio jos itin artimų pokalbių su Kauno kriminalinio pasaulio veikėju, dar praėjusių metų lapkričio mėnesį brutaliai nužudytu Deimantu Bugavičiumi.

DELFI šaltiniai atskleidė, kad J. Jakutis buvo sumontavęs pasiklausymo įrangą ne tik namuose, kurie priklausė V. Jakutienės motinai ir kuriuose tuo metu gyveno V. Jakutienė, bet ir šios vairuojamame automobilyje BMW X5, kuris kol kas oficialiai priklauso bankui. Iš viso J. Jakutis savo žmonos pokalbių klausėsi net 63 kartus.

Anot šaltinių, ne viename pokalbyje „Naujosios pupytės“ atlikėja prisipažino, kad jos sutuoktinis stebi kiekvieną žingsnį ir žino, jog ji ši bendrauja su D. Bugavičiumi.

DELFI šaltiniai taip pat atskleidė, kad J. Jakutis telefonu draugams ne kartą skundėsi, jog jo žmona V. Jakutienė yra neištikima ir užmezgė romaną su „Agurkinių“ lyderio S. Velečkos buvusiu apsaugininku D. Bugavičiumi.

Artimus ryšius su V. Jakutienę palaikęs D. Bugavičius buvo nušautas savo automobilyje praėjusių metų lapkričio mėnesį. Kulkos kone per plauką nekliudė tą naktį kartu su auka buvusios grupės „Naujos pupytės“ atlikėjos.

Po ilgai slėpto mylimojo žūties Vita kurį laiką gedėjo ir iki šiol yra atsitvėrusi tylos siena. Nekalba ji ir apie tai, kuris iš dviejų vyrų yra jos būsimo kūdikio tėvas.

Kalėjimo grotos – anokia naujiena

V. Jakutienę žinia, jog sulaikytas jos sutuoktinis bei dviejų vaikų tėvas J. Jakutis, pasiekė 2015 metų vasario mėnesį. Per kratą Jakučių namuose buvo rastas didelis kiekis narkotinių medžiagų. Už tai atlikėjos sutuoktinis buvo nedelsiant suimtas. Teisėjai skyrus griežčiausią kardomają priemonę, vyras buvo pasiųstas į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą.

J. Jakutis ir jo interesus gynusi advokatė teismuosė bandė įrodyti, jog suėmimas buvo paskirtas nepagrįstai.

Suėmimo terminas vyrui tęsėsi iki rugpjūčio mėnesio. Į laisvę J. Jakutis vyras paleistas už 15 tūkst. eurų užstatą, kurį į depozitinę Generalinės prokuratūros sąskaita buvo įpareigota sumokėti jo žmona Vita.

Pritaikius švelnesnę kardomąją priemonę, J. Jakučiui buvo paskirta kartą per savaitę registruotis policijoje, taip pat buvo paimti jo dokumentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)