R. Jokubauskaitės administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Nijolė Žimkienė paskelbė, kad šiuo metu pensijoje esanti, bet pagal autorinę sutartį LRT dirbanti moteris į valstybės biudžetą privalės sumokėti 600 Eur baudą bei dvejiems metams netenka teisės vairuoti transporto priemonių.

Skirdama nuobaudą teisėja pažymėjo, kad R. Jokubauskaitės atsakomybę lengvina, jog ji dėl padaryto pažeidimo gailisi, galiojančių administracinių nuobaudų neturi, tačiau, anot teismo, padarė vieną šiurkščiausią Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Tai – beveik švelniausia įstatyme numatyta sankcija, kokia galėjo būti nubausta R. Jokubauskaitė, nes jai grėsė bauda nuo 579 iki 868 Eur su teisės vairuoti atėmimu nuo dvejų iki trejų metų ir administracinis areštas iki trisdešimties parų.

R. Jokubauskaitės advokatas teisme sakė, kad moteris su jai skirta bausme sutinka ir teismo nutarimo neskųs aukštesnės instancijos teismui.

Išklausyti teismo nutarimo R. Jokubauskaitė net neatvyko, teisėja sprendimą paskelbė jai nedalyvaujant.

Bet šia byla nemalonumai R. Jokubauskaitei dar nesibaigė – pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo papirkimo, kai TV laidos vedėja jiems siūlė kyšį.

Byla R. Jokubauskaitei buvo iškelta po incidento kovo 9 d. vakarą, kai grįždama iš prekybos centro ji buvo sulaikyta neblaivi prie automobilio vairo. Apie neblaivią vairuotoją pareigūnams pranešė vienas pilietiškas vairuotojas.

Policijos pareigūnų surašytame pažeidimo protokole nurodyta, kad ilgametė „Sveikinimų koncerto“ vedėja R. Jokubauskaitė į alkotesterį pripūtė 2,08 prom. alkoholio. Tai – vidutinis girtumas.

Ketvirtadienio rytą, prieš pat teismo posėdį R. Jokubauskaitė išplatino viešą atsiprašymo laišką visuomenei – LRT laidos vedėja nurodė, kad prisiima atsakomybę dėl padaryto pažeidimo, tačiau esą nenusipelno, kad tris savaites būtų linčiuojama žiniasklaidoje.

„Labai atsiprašau visų, kuriuos nuvyliau. Visada smerkiau tuos, kurie vairuoja neblaivūs, žinojau, kad išgėręs žmogus negali suprasti savo veiksmų, bet padariau nedovanotiną klaidą, ir šiandien pati esu teisiama. Bausmės nusipelniau. Priimsiu. Neginčysiu. Žinomam žmogui tenka daugiau rykščių. Taigi esu baudžiama triskart: bauda – pagal įstatymus, viešu išsityčiojimu ir darbo praradimu – galbūt visam laikui. Tačiau manau, kad nenusipelniau jau 21-ą dieną trunkančio linčiavimo visuomenės informavimo priemonėse. Prašau leisti atsitiesti ir nežaloti garbaus amžiaus tėvelio, dukters ir mano sveikatos. Nuoširdžiai Jūsų, Regina Jokubauskaitė“.

O po šio viešo laiško visuomenei R. Jokubauskaitė atvyko į teismą, stebėti jos proceso susirinko gausus būrys žurnalistų, LRT žvaigždę atvyko palaikyti ir buvę kolegos, taip pat laidų vaikams vedėja Bernadeta Lukošiūtė ir kt.

Televizijos žvaigždė teisme taip pat pripažino jai pateiktus kaltinimus ir teisinosi, kad tą vakarą išgėrė alkoholio tik dėl to, kad labai blogai jautėsi.

„Išgėriau dovanoto vyno, nors mano organizmas alkoholio netoleruoja, bet akimirksniu man nuėmė visus spazmus“, – sakė R. Jokubauskaitė, anksčiau bausta pora kartų už smulkius Kelių eismo taisyklių (KET pažeidimus).

Ji tikino, kad po to apsitvarkė namus ir išvažiavo į netoliese esančią parduotuvę.

„Ketinau persodinti gėles, reikėjo žemių, o iki artimiausios parduotuvės yra keli šimtai metrų, žinojau ir visada suvokiau, kad išgėrus vairuoti draudžiama, bet sėdau į automobilį. Parduotuvėje užtrukau labai trumpai, o grįždama buvau kieme sulaikyta. Dėl to buvau labai sukrėsta, kai mane kalbino pareigūnai, su jais kalbėjau tartum su eiliniais piliečiais. Man dėl to yra gėda, manau, tokie streso padariniai. Nusikaltau, sutinku su visomis man gresiančiomis bausmėmis“, – sakė ji, pažymėjusi, kad dėl to, kas įvyko labai gailisi, bet iki šiol kasdien yra linčiuojama žiniasklaidoje, be to, ko gero, prarado darbą, kuris jai, kaip pensininkei buvo labai svarbus.

„Žinau, kad pasielgiau blogai, man iki šiol graužia sąžinę“,– sakė R. Jokubauskaitė.

Kaip R. Jokubauskaitė bandė papirkti pareigūnus, galite matyti vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (907)