Ar geram barmenui reikalinga muzikinė klausa, ritmo pojūtis ir dainavimo talentas? Vos išgirdusi šį klausimą, Skaitė nedvejodama atšauna: „Manau, profesionaliam barmenui būtų nuodėmė tokių savybių neturėti. Reikia draugauti su muzika, jausti ritmą, o tuo pačiu ir visą aplinką. Apskritai, svarbiausia – mylėti savo darbą.“

Praėjusią naktį viename populiariausių Kauno kokteilių barų „Basement by BarBar‘a“ viešėjusi šviesiaplaukė netruko įsijausti į naująjį amplua ir greitai perprato barmeno darbo subtilybes. Tai padaryti jai padėjo ištikimas įžymybių mokytojas, „Baro vilkų“ atstovas Mantas Zujis.

Skaistė prisipažino nesanti dažna kokteilių barų lankytoja. Paprastai atlikėja su kitomis grupės merginomis ten užsuka darbo reikalais, kai reikia koncertuoti. Darbas už tikro baro jai buvo visiškai nauja patirtis. S. Steikūnaitė – jau antra „Olialia pupytė“ šiame projekte. Pernai lapkritį čia jėgas išbandė jos kolegė Neringa Šiaudikytė.

Dar prieš savąjį debiutą naujoji baro šeimininkė svarstė, kad nelengvame barmeno darbe reikia įdėti daug pastangų: „Čia būtina daug bendrauti, turėti įvairių idėjų, kaip sudominti publiką, patraukti lankytojų dėmesį, pelnyti jų simpatijas, kad visi norėtų dar ir dar kartą sugrįžti. Atsidavimas žmonėms – tiesiog neišvengiamas. Juk sunku įtikti kiekvienam. Niekam nerūpi, kaip tu jautiesi viduje, – stovėdamas už baro tiesiog privalai spinduliuoti gerą energiją ir kurti vakarėlio nuotaiką.“

Būtent tokiais principais vadovavosi ir pati S. Steikūnaitė, iki paryčių žvitriai besisukiojusi už baro ir gaminusi ne vien savo firminį kokteilį, bet ir daug kitų. Viena aišku, kad naujokė išpildė savo norą išmokti šį tą naujo. Po audringo pasirodymo klube „Basement“ į namus ji sugrįžo su visa šūsnimi skanių kokteilių receptų.

Skaistė nesureikšmino projekte „Žvaigždė už baro“ aukštai iškeltos rekordo kartelės ir pernelyg nesistengė šio rezultato pagerinti. Daugiau laiko ir dėmesio ji skyrė bendravimui su publika. Priminsime, kad prieš kelias savaites naujas rezultatyvumo aukštumas pasiekė 119 kokteilių per vakarą pagaminęs radijo laidų vedėjas ir žurnalistas Orijus Gasanovas. Jis pagerino ilgai išsilaikiusį Natalijos Bunkės rezultatą (112 kokteilių).

Kitą savaitę barmeno estafetę perims taip pat dažnai radijo eteryje girdimo balso savininkas Marius Šmitas. Ne vienerius metus jėgos aitvarų treneriu dirbantis radijo ir televizijos laidų vedėjas žada atvežti ir įpūsti savo vakarėliui gaivaus oro gūsį. Tuo metu S. Steikūnaitė įpėdiniui linkėjo sėkmės ir naujo rekordo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)