Legendinės diktorės sulaikymą atsitiktinai filmavo LNK laidos „Pagalbos skambutis“ žurnalistai. „Aš išgėriau vyno“, – policijos pareigūnams prisipažino moteris. Vaizdo įraše matyti, kad R. Jokubauskaitė net pabučiavo pareigūną į veidą, kai šis klausė, prieš kiek laiko moteris išgėrė tą taurę vyno, kurią įvardijo.

„Susinervinusi labai esu. Dėl to, kad vyras mane įžeidė. Nepasveikino su kovo 8-ąja, – pareigūnui prisipažino Regina, tačiau jam priminus, kad kovo 8-oji buvo vakar, ji tuo ir pasiteisino. – Tai va. Dėl to aš labai pergyvenu. Jau dvi dienas.“

Moteris pareigūnams pasakojo, kad važiavo labai netoli, tik „už kampo užvažiavau į krautuvę nusipirkti va...“

Pareigūnai televizijos laidų vedėjai nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 2,08 promilės. „Vaikai, na, padarykit kaip nors gerai. Aš pasiryžusi daug kam. Aišku, ne modelis esu ir ne jauniklė, bet...“, – pareigūnams kalbėjo televizijos „Sveikinimų koncerto“ vedėja.

Laidos „Pagalbos skambutis“ metu paaiškėjo daugiau įvykio detalių. „Neradau kur pastatyti mašinos, dėl to taip ilgai čia makaliojuos“, – pareigūnams aiškino Regina, o pasidomėjus, kodėl nuo jos sklinda nemalonus kvapas, ši paaiškino, kad „baisiai kvepinosi“.

Neilgai trukus pareigūnai pažėrė įtarimų, kad moteris yra išgėrusi. Ji patikino, kad dienos metu išgėrė taurę vyno, tačiau gėrė nedaug, „ne taip, kad jau degtinę gerčiau“.

„Įvyko labai negerai“, – nuogastavo Regina, kai pareigūnai ruošė jai alkotesterį ir susirūpinusi klausė, kodėl jie ją taip skriaudžia. Policijos pareigūnai moteriai nustatė vidutinį girtumą ir nieko nelaukę išdėstė, kas jai gresia: jos likimą spręs teismas, veikiausiai vairuoti ji neturės teisės net dvejus metus, negana to – gresia ir nemenka piniginė bauda.

„Velnias mane vežė į „Iki“ nusipirkti to jogurto“, – išgirdusi, kas jos laukia, gailėjosi už vairo sėdusi moteris.

Į pareigūnų automobilį pakviesta moteris pradėjo išsisukinėti nuo bausmės: „Nesimėto ir jums gyvenime... Padarykim kaip nors, kad kovo 8-osios proga ir vyrams ir moterims būtų gerai. Aš pasiryžusi daug kam. Ne modelis esu ir ne jauniklė, bet...“

„Dar „biški“ palaukim. O neina padaryti taip, kad jums būtų geriau gyventi? Bet šiuo atveju, įvertinant situaciją, ar neina padaryti, kad jums būtų geriau gyventi?“ – vis dar siūlė neįvardijamas paslaugas R. Jokubauskaitė.

„Aš suprantu, kad jūs labai geri žmonės. O jūs man būsit labai geri? Aš gi nereklamuosiu kažkur. Nuvažiuokim iki tos va nelaimingos „Iki“, aš nuimsiu kiek tik jūs norit. Padarykim taip draugiškai“, – be perstojo stengėsi pareigūnus įkalbėti nepildyti protokolo televizijos veidas.

Iš pradžių nuslėpusi savo darbo vietą, policijos automobilyje atsidūrusi moteris išdrąsėjo ir pradėjo net siūlyti nemokamas paslaugas. „Sveikinimų koncertus vedu per LRT. Aišku, čia „durniškai“ atrodo. Už dyką „pagatava“ pasveikinti „kiaurus“ metus jūsų vaikus, senelius ir visa kita be pinigų“, – bandė įtikinti pareigūnus diktorė.

Matydama, kad nepavyksta pareigūnų įtikinti siūlant nekonkrečias pinigų sumas, moteris ėmė ir sukonkretino savo pasiūlymą: „Galiu kiek norit... Klausykit, įvardinkite „dideliausią“ sumą kaip įmanoma, kad tik nebūtų tų teismų. Nu, kiek pasakykit? Penkis šimtus eurų? Tomai?“

Už bandymą papirkti pareigūnus moteris buvo sulaikyta. Jai už tai gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Nu kam taip reikia daryti. Nu gerai, nesiūliau pinigų. Jėzau, kokie jūs baisūs žmonės“, – pyko ant pareigūnų R. Jokubauskaitė, kai šie ją sodino į kitą automobilį, kuriuo ji buvo nugabenta į policijos komisariatą.

DELFI žiniomis, kovo 9-osios vakarą, apie 19.10 val. R. Jokubauskaitės vairuojamą automobilį „Opel“ pareigūnai sustabdė Mokslininkų gatvėje, Vilniuje. Piliečio, skambinusio pareigūnams, įtarimai pasitvirtino – R. Jokubauskaitei nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,08 promilės.

Negana to, moteris bandė išsisukti nuo bausmės pasiūlydama kyšį – 500 eurų. Už vairavimą išgėrus moteriai gresia bausmė atimant teisę vairuoti nuo 2 iki 3 metų bei įpareigojant susimokėti piniginę baudą nuo 579 iki 868 eurų arba nuo 10 iki 30 parų arešto bei teisės vairuoti atėmimas.

Už bandymą papirkti policijos pareigūnus moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

R. Jokubauskaitę televizijos žiūrovai gerai pažįsta kaip laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėją. Moteris laidų vedėjos karjerą pradėjo 1969 metais, radijo eteryje, po penkerių metų perėjo dirbti į televiziją ir joje sėkmingai dirba iki šiol.

Po šio incidento, LRT televizijos atstovai tikino neskubėsiantys daryti išvadų ir stengsis viską išspręsti objektyviai. Vis tik pastarąjį šeštadienį Regina televizijos eteryje nebepasirodė. Jos vietą „Sveikinimų koncerto“ laidoje užėmė Loreta Sungailienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1726)