Prieš trejus metus R. Kirilkinas surengė koncertą Aukštadvario Žemės ūkio mokykloje. Koncerte dalyvavęs Laurynas Baltrūnas, pravarde Oblius, netikėtai įsiaudrino ir nusprendė pareikšti protestą prieš scenoje stovintį Ruslaną ir apmėtė jį kiaušiniais. Dainininkui buvo prakirsta lūpa, sužalotas smakras ir ausis. Pasirodymas buvo nutrauktas, iškviesti greitosios pagalbos medikai. Išpuolį vyras įvykdė skambant antrai koncerto dainai ir visa tai matė nepilnamečiai asmenys.

Trakų rajono apylinkės teismas nusprendė, kad Laurynas Baltrūnas sutrikdė viešąją tvarką bei kurstė neapykantą prieš homoseksualios orientacijos asmenis. Už tai, teismo sprendimu, baikeriui skirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant vieneriems metams. Nuteistajam buvo nurodyta dalyvauti elgesį keičiančiose programose bei sumokėti nukentėjusiajam R. Kirilkinui 3 tūkst. eurų žalos atlyginimą.

Su tokiu teismo nuosprendžiu nesutinkantis L. Baltrūnas pateikė apeliacinį prašymą, kuriuo siekia panaikinti kaltinimus dėl kurstymo prieš homoseksualios orientacijos asmenis, nes esą nežinojo, kad R. Kirilkinas yra gėjus. „Koks jis ten gėjus, jis pederastas, iš kur aš galėjau žinoti, kad jis toks – atėjau į koncertą, galvojau, bus geras, o ten – fonograma“, – anksčiau teismo posėdyje kalbėjo L. Baltrūnas.

R. Kirilkinas, sužinojęs, kad L. Baltrūnas pateikė teismui apeliacinį prašymą, taip pat ėmėsi veiksmų. Pateikė apeliaciją, kuria siekia prisiteisti nebe 3, o 14,8 tūkst. eurų bei įkalinti L. Baltrūną vieneriems metams.

Apeliacinius skundus toliau nagrinėja ne Trakų rajono apylinkės, o Vilniaus apygardos teismas. Vasario pabaigoje turėjęs įvykti posėdis buvo atidėtas dėl L. Baltrūno sveikatos problemų. Kovo 22-osios popietę turėjusiame vykti posėdyje baikeris taip pat nepasirodė. Anot jo atstovo, L. Baltrūnui buvo atlikta kojos operacija, šiuo metu vyras sunkiai juda, daugiausia guli, jam judėti reikalingas protezas. Būdamas tokios sveikatos, anot jo atstovo, L. Baltrūnas negali atvykti į teismo posėdį, tad pateikė prašymą jį nukelti.

Tokį prašymą palaikė ir teisėja patikinusi, kad iki kito posėdžio teismas pats imsis veiksmų ir aiškinsis, kokia iš tiesų yra L. Baltrūno sveikatos būklė. R. Kirilkino noro kuo greičiau baigti šį procesą ir spręsti bylą be kaltinamojo, teismas netenkino.

Vos sužinojęs, kad teismo posėdis vėl nukeltas, R. Kirilkinas DELFI pasakojo, kad pavargo nuo visos šios istorijos, tačiau neketina nuleisti rankų. Dainininkas pripažino, kad visa tai reikalauja ne tik daugybės pastangų, laiko bei kantrybės, bet ir finansinių išteklių. „Nesu materialistas, bet visa ši istorija man kainavo maždaug tiek, kiek teismas ir priteisė. Kurį laiką gyvenau Norvegijoje, teko skraidyti į posėdžius. Ne paslaptis, kad ir visos paslaugos daug kainuoja, – DELFI kalbėjo vyras. – Tačiau aš nenoriu akcentuoti pinigų. Pavargau morališkai, juk kiekvienas apsilankymas teisme nėra malonus. Žinau, kad ginu savo teises, bet kas kartą apsilankius teisme, jautiesi lyg kaltas, kad ieškai teisybės.“

Antradienio popietę Vilniaus apygardos apeliaciniame teisme buvo primintos ir R. Kirilkino teisės. Esą jis gali nedalyvauti posėdžiuose, tačiau apie tokį savo sprendimą turi informuoti savo atstovus ir teismą. R. Kirilkinas patikino, kad šiuo pasiūlymu nepasinaudos. „Manau, kad teismas, priimdamas bet kokį sprendimą, atsižvelgia į tai, koks yra nukentėjusio arba kaltinamojo požiūris ar susidomėjimas. Manau, kad aš privalau dalyvauti kiekviename posėdyje, juk tai mano byla, mano istorija. Mano dalyvavimas ir mano interesas gali paveikti teismo sprendimą. Teigiamai arba neigiamai.“

R. Kirilkinas tikina, kad ši istorija tikrai nėra ausko kasykla: „Visi žino, kiek kainuoja visos teisinės paslaugos, kiek kainuoja vien apeliacinį skundą parašyti. Vis dėlto jaučiu pareigą kovoti iki galo. Galbūt kitas žmogus neturėtų tiek tikėjimo ir ryžto. Juk ne vien aš susiduriu su tokia situacija. Be to, nemanau, kad vienintelis kreipiuosi į teismą dėl tokios situacijos. Tai, kad aš laimėjau šią bylą ir tas žmogus buvo nuteistas, yra didelis pasiekimas.“

Po šio įvykio R. Kirilkinas dingo iš Lietuvos pramogų pasaulio. Jis neslepia, kad net vaikščioti viešumoje buvo nejauku, tad jam teko susikrauti lagaminus ir ramybės ieškoti pas artimuosius Norvegijoje. Tik visai neseniai, šių metų pradžioje, R. Kirilkinas grįžo į lietuvišką sceną užpildydamas paraišką dalyvauti „eurovzinėse“ atrankose, po kurių laukė kitas pasiūymas – naujas televizijos projektas.

Vis dėlto vyras nenori iš šios istorijos su baikeriu prisiteisti moralinės žalos. Ne tai, anot jo, yra svarbiausia. Didžiausia jo pergalė jau įvyko, Trakų rajono apylinkės teismas pripažino L. Baltrūną kaltu. Ruslanas DELFI tikino, kad tas sprendimas iš dalies jį tenkino, tad savo iniciatyva jis nebūtų ryžęsis dar jos tęsti, tačiau, kai sužinojo, kad Lauryno netenkina toks sprendimas ir jis pateikė apeliacinį prašymą, Ruslanas taip pat ėmėsi veiksmų.

Pasidomėjus, ar dainininkas nebijo, kad jau kelis kartus vykęs posėdis neįvyks ir dar kartą ar net kelis, šis tik nusišypsojo ir patikino, kad nori tikėti žmonių nuoširdumu ir teisybės galia: „Tikrai tikiu, kad žmogus neatvyko dėl sveikatos problemų ir dar labiau noriu tikėti, kad ši istorija greitai pasibaigs.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)