Kaip ir kasmet – mados meka trumpam virtusiame „Šiuolaikinio meno centre“ susirinkusieji išvys veržlius naujokus, mados skautus ir miesto stilingiausius vienoje vietoje. Iš viso per dvi festivalio dienas net 16 dizainerių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Rusijos pristatys naujausias savo sukurtas kolekcijas. Išskirtinį šių metų performansą jau penktą kartą ruoš rusų menininkas Andrej Bartenev.

Šįvakar podiumu žengs aštuonių kūrėjų kolekcijas demonstruojatys modeliai. Trys iš jų teisę savo kolekcijas demonstruoti didžiosios „Mados infekcijos“ metu išsikovojo puikiai pasirodę „Mados injekcijoje“ – jaunųjų kūrėjų mados fiestoje. Šie trys laimingieji: Morta Nakaitė, Thomu Bara prisistatantis Vilniaus dailės akademijos magistras Tomas Baranauskas ir viešnia iš Estijos – Anna Jelizarjeva.

Savo kolekcijas išskirtiniame podiume demonstruos ir Ana Romanova, Lilija Larionova, Laura Dailidėnienė, viešnia iš Lenkijos Katarzyna Romanska ir rusas Andrejus Bartenevas. Pastarojo kolekcija bus demonstruojama paskutinė. Jis žada, kad susirinkusieji tikrai liks nustebinti.

Į renginį, dar gerokai prieš jam prasidedant, pradėjo plūsti būriai žmonių. Tradiciškai, prie sienelės pozuojantys svečiai savo apranga parodė, kad iš tiesų šįvakar mada tapo svarbiau už viską.

„Mados infekcijos“ nepraleido ir bene kasmet į ją užsukantis Aleksandras Pogrebnojus su žmona Monika, dizainerė Jolanta Talaikytė ir mados tendencijų prognozuotoja Marija Palaikytė, dizaineris Seržas Gandžumianas su drauge, Jurga Baltrukonytė su Algiu Kriščiūnu bei stilistė Austėja Jablonskytė su vyru architektu Justu Žaliu.

Savo apsilankymu didžiausią mados renginį Lietuvoje pagerbė ir Juozas Statkevičius.

Penktadienio vakarą madai nusprendė skirti ir Rytis Zemkauskas su dukra. Beje, R. Zemkauskas turi ir vyrensę dukrą Vaivą, kuri yra baigusi Vilniaus Dailės Akademiją.

Renginyje pasirodė ir stilingam jaunimui puikiai pažįstamos tinklaraštininkės dvynės Eva ir Laura Macijauskaitės bei daugelis kitų.

Beje, į renginį atvykęs Vytenis Pauliukaitis su Eugenijum Skerstonu, nepanoro pozuoti fotografams. Vyrai prabėgo fotogarfus neleisdami jų įamžinti.

Visas MADOS INFEKCIJOS kolekcijas pamatysite ČIA!

„Mados infekcijos“ svečiai:

(nuolat pildoma galerija)



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)