Dėl laisvės 15 tūkst. eurų užstatą sumokėjęs J. Jakutis ketvirtadienį stojo prieš Vilniaus apygardos teismą – teisėjas Stasys Punys atvertė keturių tomų baudžiamąją bylą, kurioje iki šiol su „Olialia pupytės“ dainininke gyvenantis ir mažamečius vaikus auginantis vyras kaltinamas dėl disponavimo ir platinimo didelio kiekio narkotikų, taip pat dėl neteisėto laikymo nedidelio kiekio narkotikų, narkotikų kontrabandos į Švediją, neteisėto šaunamojo ginklo ir šaudmenų laikymo bei savo sutuoktinės sekimo.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukto J. Jakučio bylos teismas net negalėjo pradėti nagrinėti – kaltinamasis atvyko be advokato, nes su anksčiau jį atstovavusia gynėja nepratęsė sutarties. Kodėl, vyras nesakė, tačiau teisėjo prašė posėdį atidėti – esą jis jau tariasi su kitu gynėju, bet kol kas dar sutarties nepasirašė.

O kad kuo mažiau informacijos apie jo ir V. Jakutienės gyvenimą sužinotų visuomenė, J. Jakutis iš karto paprašė baudžiamąją bylą rengti uždaruose posėdžiuose. Tačiau teisėjas S. Punys šio klausimo kol kas net nesvarstė – tai bus padaryta tuomet, kai J. Jakutis susiras gynėją.

Kadangi byloje bus kalbama apie J. Jakučio ir V. Jakutienės asmeninius santykius, gali būti, kad teismas surengs neviešus posėdžius, tačiau tik dėl šių kaltinimų – bylose dėl narkotikų negali būti jokių paslapčių.

Ikiteisminio tyrimo metu J. Jakutis kai kuriuos jam pareikštus kaltinimus pripažino. Jeigu teisme bus įrodyta vyro kaltė, jam grės įkalinimas nuo 10 iki 15 metų.

Aiškėja, kad J. Jakutis su narkotikais buvo įkliuvęs ne tik Lietuvoje, bet ir Švedijoje. Valstybinį kaltinimą byloje palaikantis prokuroras Tomas Uldukis sakė, kad V. Jakutis dar 2014 m. buvo sulaikytas Švedijoje, kai iš Vilniaus atskrido į Stokholmą – jį patikrinę oro uosto darbuotojai aptiko narkotinių medžiagų. Kiek tiksliai buvo grynųjų narkotinių medžiagų, neaišku, nes švedų ekspertai tokių tyrimų neatlieka, tačiau žinoma, kad už kojinės J. Jakutis buvo užsikišęs daugiau kaip 4, 45 gramus miltelių.

DELFI žiniomis, narkotines medžiagas oro uosto darbuotojai aptiko atsitiktinai – kai J. Jakutis ėjo pro oro uosto patikros punktą, dėl kojoje esančio svetimkūnio suskambo metalo detektorius. O tada vyras buvo apžiūrėtas ir sulaikytas su narkotikų kontrabanda.

J. Jakutis galėjo būti teisiamas Švedijoje, bet šios šalies pareigūnai perdavė bylą kolegoms iš Lietuvos.

Vėliau tęsiant tyrimą pareigūnai J. Jakučio namuose atliko kratą – čia buvo rastas labai didelis kiekis narkotikų. Ekspertai nustatė, kad dainininkės sutuoktinis laikė net 387 gramus grynojo kokaino.

Per kratą namuose buvo aptiktas ir neteisėtai laikomas revolveris, o jam priklausančiame garaže – neteisėtai laikomi šaudmenys.Čia buvo rasti ir dar keli gramai kanapių.

Kaip J. Jakutis sekė žmoną ir slapta neteisėtai apie ją rinko privačią informaciją, prokuroras kol kas nėra linkęs atskleisti, tačiau pažymėjo, kad V. Jakutienė nesijaučia nukentėjusi. Tačiau pareiškiant tokius kaltinimus nukentėjusiojo pareiškimas nėra būtinas.

DELFI žiniomis, V. Jakutis ir toliau gyvena su J. Jakutiene. Tą patvirtino ir pats kaltinamasis teisme, pažymėjęs, kad dėl jam iškeltos bylos kenčia jo mažamečiai vaikai darželyje ir mokykloje.

Pats J. Jakutis jam pateiktų kaltinimų nekomentuoja ir į žurnalistų klausimus teisme kategoriškai atsisakė atsakinėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)