Parodos „neMATOMAS KELIAS” ekspoziciją sudaro 24 drobės. Mažiausi darbai, 60 centimetrų aukščio ir 90 pločio, didžiausi – metras su dviem. J. Anusauskienė pasirinko labai originalų, išskirtinį sprendimą – darbuose ji sujungė fotografiją, kompiuterinę grafiką bei tapybą. Novatoriška technika leido akcentuoti tam tikrus svarbius momentus, išskirti bei pabrėžti norimas detales ir taip savo darbais perduoti įtaigią žinią. Dailininkas Markas Naidenkov sukūrė kompiuterinės grafikos ir tapybos sprendimus.

Pastaruosius trejus metus fotografė Jurga Anusauskienė fiksavo įvairias automobilių sporto varžybas bei lenktynes. Nemažai dirbo su pilotu Benediktu Vanagu ir jo komanda. Būtent šios komandos gyvenimo akimirkų daugiausiai yra „neMATOMO KELIO“ darbuose.

„Atsidūrusi automobilių sporte pamačiau, kad ten yra asmenybių, kurios, kaip ir kiekvienoje profesijoje, perauga savo specialybės ribas. Kitas dalykas: man neįdomu iškart paragauti pyrago, man įdomus jo receptas. Todėl greitai pasistengiau prieiti prie asmenybių, kurios man įdomios ir atsidurti jų komandų „virtuvėse“, - apie parodos ištakas pasakoja jos sumanytoja ir darbų autorė Jurga Anusauskienė.

J. Anusauskienės teigimu, papildomas originalus bei įtraukiantis parodos elementas yra ir keliems tapybos darbams kompozitoriaus Donato Tamašausko sukurti garso takeliai. „Garso takeliams panaudoti originalūs komandos „General Financing team Pitlane” lenktyninių bolidų užvedamų bei veikiančių variklių, uždaromo kapoto, durelių garsai, šturmano skaitomos stenogramos įrašai. „Visa tai sujungęs su paties kurtais muzikiniais garsais ir ritmais, kompozitorius sukūrė įspūdingus, dėmesį prikaustančius garso takelius“, - sako parodos autorė.

Parodo atidaryme dalyvavo gausus būrys garsių vyrų: Dominykas Butvilas, Darius Jonušis, Benediktas Vanagas, kapeleonas Algirdas Toliatas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)