Dainininkės, prieš išskrisdamos koncertuoti į Londoną, susitiko su paaugle papietauti ir pasidalinti teigiamomis mintimis.

„Merginos manęs klausinėjo apie mokslus, sveikatą, pomėgius. Nors kalbėjome ir rimtomis temomis, bet kartu ir labai daug juokėmės“, - sakė E. Akelytė.

Be tėvų globos auganti dešimtokė sakė iki šiol maniusi, kad Lietuvos garsenybės yra labai rimtos ir su jomis tiesiog paplepėti būtų neįmanoma. Tačiau valanda, praleista su grupe „69 danguje“, šį įsitikinimą pakeitė.

Karina Krysko – Skambinė, Nijolė Pareigytė – Rukaitienė ir Ingrida Martinkėnaitė yra tiesiogiai susidūrusios su onkologinėmis ligomis. Vienintelė, kurios artimųjų tarpe vėžys nėra pasiglemžęs nė vienos gyvybės, yra Goda Alijeva. Dainininkė įsitikinusi, jog asmeninę akistatą su klastinga liga išvertų, bet jei ji paliestų vaikų sveikatą, buvo nesuvokiamai sunku.

„Mano močiutė mirė nuo vėžio kai mamai buvo aštuoniolika. Vėliau ši liga pakirto ir antrąją senelio žmoną“, - sakė K. Krysko – Skambinė.

„Mano močiutės gyvybę taip pat pasiglemžė onkologinė liga. Vienintelė paguoda buvo, jog ji sulaukė garbingo amžiaus“, - atvirai pasakojo Nijolė.

I.Martinkėnaitės giminėje teko išgyventi sunkias akimirkas sužinojus, kad vėžiu susirgo mažametis tetos sūnus. Tačiau ašaros liejosi tik iki tos akimirkos, kol sužinota, jog berniukui nustatyta neteisinga diagnozė. Tuomet neaprėpiamą skausmą pakeitė beprotiška laimė.

„Pasveikus nuo mirtinos ligos švęsti būtina!“, - neabejojo dainininkės.

Joms ypatingai sunku suvokti, kai sunkios ligos užklumpa vaikus.

„Kai išgirdome, kad Evelinai – remisija, buvo tikrai daug džiaugsmo. Ji šia žinia pasidalino savo „Facebook“ profilyje. Iškart sulaukėme fondo rėmėjos papuošalų kūrėjos Elvyros Monginienės pasiūlymo pildyti ne tik sergančių, bet ir pasveikusių vaikų svajones“, - pasakojo Rimanto Kaukėno paramos grupės direktorius Laimonas Šiaulys.

Jo teigimu, būtent todėl kartu su „Elvyra design“ kolektyvu E. Akelytei surengtas nepamirštamas ketvirtadienis. Iš Kalvarijos paauglė ryte atvyko į Kauną. Pirmiausia jai padaryta šukuosena, o Ana Procenko pasirūpino lengvu, subtiliu makiažu. Vėliau E. Akelytė ir staigmenų jai rengėjai užsuko į dizainerės Dianos Vapsvės parduotuvę, kur išsirinko kokius tik norėjo madingus drabužius. Mergina neliko ir be E. Monginienės dovanų – rankų darbo sagės – musės.

Vakarą vainikavo vizitas į naująją žinomų šokėjų Sandros Kniazevičiūtės, Linos Chatkevičiūtės ir Donato Vėželio šokių studiją.

„Norėjau būti šokių mokytoja. Bet dėl sveikatos svajonė greičiausiai neišsipildys. Tad dabar esu kiek sutrikusi“, - neslėpė E. Akelytė.

Į laikinus vaikų globos namus ji su jaunesniu broliu Ignu pateko po mamos mirties. Evelina ir Ignu rūpintis negalėjo nei per daug alkoholio vartojantis tėvas, nei kiti vyresni broliai bei seserys.

Apie tai, kad serga ūmine limfoblastine leukemija paauglė sužinojo 2014 metų vasario 6 d. Kelias savaites manyta, jog ji yra tiesiog persišaldžiusi. Negailestingą diagnozę išgirdusi mergina gydyta chemoterapijos procedūromis. Apie tai, kad liga pasitraukė, ji sužinojo neseniai.

„69 danguje“ dainininkės – ne pirmos žvaigždės, su kuriomis E. Akelytė yra praleidusi šik tiek laiko. Dar sirgdama Rimanto Kaukėno paramos grupei ji rašė laišką, kur išdėstė turinti svajonę – susitikti su krepšininku Mantu Kalniečiu ir dovanų gauti mobilųjų telefoną. Abu norai buvo išpildyti.

R.Kaukėnas yra pasakojęs, kad paramos grupę jis įkūrė 2012 – ais metais. Nuo to laiko E. Monginienė yra tapusi viena aktyviausių organizacijos rėmėjų. Per pusketvirto mėnesio žmonės jau įsigijo „Elvyra design“ kurtų muselių už daugiau nei 12 tūkst. eurų. Visi pinigai yra skirti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams paremti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)