Nikaragvoje gyvena beveik 6 milijonai žmonių, tačiau ši Centrinės Amerikos šalis yra viena iš rečiausiai apgyvendintų. Pasak Solveigos, keliaujant ir žvalgantis po apylinkes tai labai jaučiasi.

„Dauguma vietų apgyvendinta mažais skurdžiais miesteliais. Žmonės gyvena tiesiog lūšnelėse, – įspūdžiais dalijosi mergina. – Daug laukinės gamtos... Be to, šiuo metu sezonas sausas, tad yra daugybė išdžiuvusių laukymių. Viskas tiesiog išdegę – milžiniško dydžio laukai, tušti paplūdimiai.“ Modelis net nepabūgo apžiūrėti ir šiuo metu veikiančio ugnikalnio.

„Vienas iš didesnių miestų, kuris tikrai paliko įspūdį – Granada. Jame daug įspūdingų istorinių monumentų ir labai spalvingų pastatų“, – pasakojo Solveiga.

Nepaisant to, kad matomi išdegę plotai ir tvyrantis karštis retkarčiais tikrai nedžiugina, S. Mykolaitytė džiaugiasi vietinių šiltumu: „Ypatingai patinka žmonių šiltumas ir jaukumas, o bendraujant ir plačios šypsenos! Nors dauguma žmonių gyvena tiesiog lūšnelėse džiunglėse, jie tvirtina, kad yra laimingi. Esu tikra, kad tam įtakos turi visada šiltas oras ir gamta“.