Net aštuonis kartus teisto 40 metų Laisvos sutuoktinio Rolando Gutausko pavardė penktadienį vėl buvo linksniuojama Vilniaus apygardos teisme – Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėja Virginija Pakalnytė-Tamošiūnaitė išnagrinėjo Alytaus pataisos namų teikimą.

Įkalinimo įstaigos administracija teismo prašė patikslinti, kokia galutinė bausmė yra skirta R. Gutauskui – tokie neaiškumai iškilo dėl to, kad įvairiais nusikaltimais kaltintas vyras praėjusiais metais buvo nuteistas skirtinguose šalies teismuose.

Nors dar gruodį Vilniaus apygardos teismas R. Gutauską pripažino kaltu dėl svetimo turto pasisavinimo ir subendrino su kitų teismų nuosprendžiais skirtą bausmę (įkalinimą šešeriems metams), paaiškėjo, kad po šio nuosprendžio paskelbimo įsiteisėjo Raseinių rajono apylinkės teismo nutartis, kuria sukčiavusiam Laisvos sutuoktiniui taip pat buvo subendrintos bausmės.

Raseinių teisėjų paskelbta nutartis ne juokais išgąsdino R. Gutauską – jam buvo skirta šešerių metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kai Vilniaus apygardos teismas buvo nurodęs, kad galutinė bausmė yra šešeri metai.

Sužinojęs, kad į Vilniaus apygardos teismą kreipėsi pataisos namų administracija, R. Gutauskas taip pat išsakė savo poziciją – prašė daugiau bausmių nebendrinti ir palikti galioti jam skirtą šešerių metų įkalinimo bausmę.

Su bylos duomenimis susipažinusi teisėja V. Pakalnytė-Tamošiūnaitė paskelbė, kad turi gerų žinių R. Gutauskui – pasirodo, bendrindamas nuosprendžiais skirtas bausmes Raseinių teismas padarė aritmetinę klaidą.

Anot teisėjos, Raseinių teismo nutartimi R. Gutauskui galutinė bausmė turėjo būti skirta metais mažesnė – penkeri metai šeši mėnesiai. Kadangi nusikaltimus, dėl kurių jis Vilniuje buvo pripažintas kaltu praėjusių metų gruodį, padarė anksčiau, nei buvo nuteistas kitų teismų verdiktais, galutinai subendrinus visas bausmes R. Gutauskui skirta galutinė – šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Tokia pati, kokią dar gruodį buvo skyręs teismas. Jos vykdymo pradžia skaičiuojama nuo gruodžio 3 d. – į laisvę Laisvos mylimasis turėtų išeiti tik 2020 m. pabaigoje.

Šioje byloje buvo nustatyta, kad ūkininku prisistatęs R. Gutauskas dar 2013 m. rugpjūčio 1 d. Vilniuje atvyko į bendrovę „Domingos prekyba“ ir mėnesiui sudarė teleskopinio krautuvo nuomos sutartį, bet žemės technikos negrąžino, taip padarydamas beveik 20 tūkst. eurų žalą.

Su televizijos laidų vedėja Marijampolėje gimęs R. Gutauskas susituokė dar praėjusių metų rugpjūčio 21 d. Alytaus pataisos namuose, kur už anksčiau padarytus nusikaltimus atlieka bausmę. Jo išrinktoji, kilusi iš Jurbarko rajono, yra 13 metų jaunesnė.

Apie kitus R. Gutausko teistumus skaitykite DELFI, paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)