Sausio 13-ąją S. Žutautienė DELFI pasakojo, jog sausio 12 dieną laidos herojus užpuolė ją ir operatorių, abu patyrė sužalojimų. Moteris teigė, jog incidentas kilo tuomet, kai šeimai atvežtas vaikas nenorėjo lipti iš automobilio, o tada ir prasidėjo vyro išpuolis. S. Žutautienei buvo užlaužta ranka, ją ginti puolė operatorius.

Moteris sakė, jog po incidento „TV pagalbos“ komanda pasirūpino herojaus vaikais bei sugyventine, kuri neva yra labai užguita ir skriaudžiama. Du vaikai iš pirmosios santuokos buvo nuvežti pas močiutę į Klaipėdą, o kiti trys bei sugyventinė – į krizių centrą.

Pats istorijos herojus Darius neslėpė pagiežos S. Žutautienei.

Jis papasakojo ir visą istoriją: „Mes su drauge kreipėmės į „TV pagalbą“, kad padėtų jai išsiskirti su pirmu vyru. Kadangi nėra pajamų, o tam, kad išsiskirtų reikia važinėt į Klaipėdą. Mano invalidumas pasibaigęs, reikia važiuoti invalidumą tvarkyti, o nėra už ką, – pasakojo vyras. – Nuvežė į laidą mus, kreipėmės, kad malkų padėtų nupirkti, kad maisto, kad su vyru išskirtų, o padarė šou, santykių aiškinimąsi su pirma boba.“

Pasak Dariaus, buvusios žmonos mama netikėjo, jog reikia mokėti alimentus, tad S. Žutautienė paragino vyrą atvežti dokumentus į Klaipėdą ir kartu nueiti į Vaiko teisių apsaugos tarnybą: „Sandra užsimanė, kad paimčiau tuos dokumentus ir nueitume į vaikų teises, ir įrodysim tai motinai, kad yra priteisti tie alimentai, ir, kad vaikų gyvenamoji vieta nustatyta su manim, jeigu ji netiki.“

Buvo sutarta, jog vyras filmuotis atvyks kitą dieną, tačiau jis prieš tai užtruko pas gydytojus, kur tvarkėsi dokumentus dėl neįgalumo: „Turėjo būti filmavimas vėl kitą dieną, bet aš pas daktarus labai ilgai užtrukau ir negalėjau eiti filmuotis. Man davė pinigų į priekį atvažiuot ir sakė, kad kai važiuosiu atgal – duos vėl. Filmavimą padarysim ir duos ant kelionės namo. O filmavimo nebuvo, nedavė nieks pinigų ir aš turėjau pėščiomis eit.“

Po kelių dienų į vyro namus atvykusi „TV pagalba“ buvo perspėta, jog šis jų įsileisti nebenori. Vyras pyko, jog žadėtos pagalbos, dėl kurios buvo kreiptąsi, šeima taip ir nesulaukė, o iš jų buvo tik viešai išsityčiota: „Aš gražiuoju prašiau ir užuolaidas uždengiau – jokių filmavimų nebus, čia yra privati nuosavybė. Mano šeimininkas nemėgsta, kai yra viešinama jo sodyba ir pasakė, kad jokių reportažų. Mes prašėme nefilmuoti. Atvežėt tą vaiką, aš pasiimu jį ir dinkit iš akių. Ačiū jau sakau, jau šitiek kilometrų ėjau namo, apgavot, kokį reportažą studijoj padarėt... Nesąmonių muziejų. Mes kreipėmės su visai kitom bėdom, o jūs padarėt santykių aiškinimąsi. Nei jokių malkų, nei jokios pagalbos nesuteikėt, apgavot ir viskas. Aš gražiuoju pasakiau, o jie pradėjo mane provokuot, o tada išlėkėm ir susimušėm.“

Į S. Žutautienės žodžius, jog vaikas nenorėjo lipti iš automobilio Darius atsakė, jog su juo buvo netinkamai elgtąsi. „Jie ten tą vaiką buvo užguję, vaikas net apsivėmė. O ta Žutautienė, paėmė iš tos motinos 250 eurų. O tie pinigai buvo skirti vaikų alimentams. Jie turėjo perduot man tuos pinigus, bet neperdavė“, – nuoskaudą liejo vyras.

Paklaustas apie ankstesnius incidentus su policija bei Vaikų teisių apsaugos tarnybos darbuotoja, Darius paaiškino, jog abu atvejai buvo išprovokuoti nesusipratimų.

„Buvo šią vasarą atvažiavusi Vaikų teisių apsaugos darbuotoja, mes buvom tik ką atsikraustę, gimė leliukas, ten buvo truputį pašutęs, kaip ir visi kūdikiai vasarą pašunta... O ji čia pagėrus atvarė, pradėjo aiškinti ir mes susipykom, o aš išvariau ją lauk, – pasakojo Darius.

Vyras teigė, jog Klaipėdos ir Tauragės Vaikų teisių apsaugos tarnybos skyriai nesutaria tarpusavyje ir nesusikalba, o dėl to kenčia tik jis.

„Jau po to, kai aš ją išvariau, tai kriminalinę policiją užsiundė. Buvo pasakyta, kad vaikas pasilieka per vasarą namuose Klaipėdoje. Kabinėjasi prie manęs, vaikų teises siuntinėja, kriminalistus siuntinėja, o aš sakiau, kad niekur nevažiuosiu ir nieko neaiškinsiu – skambinkitės į Klaipėda ir aiškinkitės. Aš su Klaipėda susitaręs, kad vaikas per vasarą pabus pas mamą. Klaipėda turėjo perduot Tauragei, o jei jūs tarpusavy nesusitariat, tai ne mano bėdos. O man raštu siuntinėja, kad aš vaiko nepasiimu ir nepasirūpinu. Kaip aš galiu pasiimt, jei buvo sutarta ir mama prašė, kad vaikas per vasarą bus pas ją? Jis lankė ten stovyklą tokią pasiruošimui, kam vaiką atitraukti? Tegu mokinasi, vis bus lengviau eit į pirmą klasę, kai baigs paruošiamą stovyklėlę. Tai aš nevažinėjau į jokias apklausas, tai vėliau jie atvažiavo ir mes susimušėm su tais pareigūnais“, – pasakojo Darius.

Istorijos herojaus pusėn stojo ir jį tąkart, kai neįvyko filmavimas, namo pavežėjęs Marius. Vyras DELFI teigė, jog sustojo pavežti sušalusio, plonai apsirengusio vyriškio.

„Jis buvo plonai apsirengęs, kojas, sakė, labai skauda, pašalo. Nušalo visus pirštus. Kažin, kaip būtų buvę, jei nebūtume pagelbėję“, – pasakojo Marius.

Vyrui nuo daugybės kilometrų ėjimo pėsčiomis išgelbėtas Darius pasirodė neagresyvus bei mandagus. Pirmiausia jis esą paskambino šeimai ir paklausė, ar vaikams netrūksta duonos: „Jis man tikrai nepasirodė agresyvus žmogus. Jį vežant – jis nė karto nesusikeikė. Pirmiausia pasiskambino namo, ar turi duonos vaikai valgyt. Mano žmona paklausė, ar turi pinigų, tai sustojome prie parduotuvės ir nupirkom maisto jiems.“

Marius su žmona buvo užėjęs į šeimos namus, kur pamatė tvarkingus vaikus. Vyras neigė, jog istorijos herojaus sugyventinė yra užguita ar skriaudžiama. Tą jiems paliudijo ir pati moteris, kuomet jai, namuose nesant agresyvumu kaltinamam Dariui, paskambino Mariaus žmona: „Ji nėra užguita, jis neskriaudžia jos. Mano žmona skambino jo sugyventinei: sakė neskriaudžia, vaikus myli, rūpinasi jais. Sakė pirmiausia yra vaikai jam. Tiesiog yra didelė šeima ir visko trūkumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)