Interviu V. Baumila kalba apie pirmą savo koncertą gėjų klube, viešojoje erdvėje vešančią homofobiją ir atskleidžia, kaip reaguoja į apkalbas apie jo paties netradicinę seksualinę orientaciją.

- „Mano vieni geriausių draugų, su kuriais palaikau stiprius ryšius ir gerus santykius, yra homoseksualūs, ir nėra čia ko slėpti. Labai faini ir normalūs žmonės. Man apie tai net keblu šnekėti kaip apie kažkokį reiškinį", - sakei praėjusių metų vasarą. Kodėl tau buvo tą kartą keblu kalbėti apie homoseksualius asmenis?

- Nes homoseksualumas man yra savaime suprantamas dalykas, apie kurį nereikia kalbėti kaip apie reiškinį. Ar aš auklėtas kitaip, ar kelionės aplink pasaulį, kitų kultūrų, žmonių pažinimas padarė įtaką mano požiūriui, nežinau. Esu taikus žmogus ir priimu kitokį – ar jis būtų homoseksualus, ar transeksualus ar biseksualus. Neapykanta kyla iš nežinojimo, neapsiskaitymo, neapsišvietimo. Kiekvienas turime vietą po saulę, o vietos neapykantai mano širdyje nėra ir nebus.

- Kaip manai, ar 2016-aisiais viešas asmuo dar gali sau „leisti“ būti homofobišku? Prisiminkime Ten Walls atvejį...

- Ten Walls yra puikus artistas, puikus kompozitorius, o iš mano patirties – ir puiki asmenybė. Tai, ką jis parašė (savo Facebook paskyroje, red. past.) buvo neteisinga ir jis pats tą supranta. Bet kaip jau sakiau, aš nesu linkęs teisti. Manau, kad apie Ten Walls dar išgirsim pasauliniu mastu. To jam ir linkėčiau.

- Pakalbėkime apie dviejų vaikinų bučinį Eurovizijos scenoje. Jūsų su Monika (Monika Linkyte, red. past.) duetas sulaukė kritikos, kad tokiu režisūriniu sprendimu bandėte „įtikti“ homoseksualiajai Eurovizijos publikos daliai.

- Nemanau, kad reikėtų sureikšminti tą bučinį. Bent jau mes tikrai nesureikšminom. Juolab, kai bučiavosi du heteroseksualūs vaikinai, laimingai gyvenantys su moterimis. Bučinys – tik pasirodymo dalis, kurio žinutė buvo aiški – lygybė. Tikiuosi, kad šią žinutę dauguma suprato ir jokių spekuliacijų nekūrė.

- O kaip pats vertini kalbas, kad esi homoseksualus, nors neseniai visuomenei pristatei savo išrinktąją?

- Tokių kalbų aš niekaip nevertinu. Pusė Holivudo vyrų yra vadinami homoseksualiais, nors ir yra vedę (juokiasi, red. past.). Aš tiek prisiklausau gandų apie atlikėjus svetur ir čia Lietuvoje, kad ausys raibsta. Aš žinau kas esu, mano šeima žino, kas aš esu, mano buvusios draugės žino, kas aš esu ir mano būsima vaikų mama tą žinos.

- Vaidai, pirmą kartą koncertuosi gėjų klube?

- Neskirstau klubų pagal seksualines orientacijas, tačiau taip, SOHO klube koncertuosiu pirmą kartą. Gerai pagalvojus, aš net nežinočiau, kaip atskirti, kurie klubai būtų „gėjų“, kurie ne – kuo jie galėtų skirtis? Jei reikėtų įvardinti, tikriausiai draugiškiausia LGBT bendruomenei buvo Eurovizijos scena. Ir įspūdžiai iš jos tik patys geriausi!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)