26-ąjį kartą Kauno aukštuomenė susirenka į labdaros vakarą. Tiesa, šiais metais vakaras kitoks – neliko aukciono akcento, tačiau aukoti buvo galima kitomis formomis. Panašu, kad pokyčiai išėjo į naudą.

Šis vakaras buvo jaukus ir šiltas, nes žmonės susėdo kartu ir pabendravo. Padarę gerus darbus, jie pasijus ne kažkokiam vakare, o kaip šeima, kurie susirinko vienoje vietoje ir džiaugiasi tuo, ką turi. Manau, kad laikas bėga ir reikia keistis. Buvo laikas, kai buvo aukcionas. Jie buvo gerai, nes menininkai aukojo savo darbus ir kartais mes norime sugrįžti į paprastesnius dalykus“, - kalbėjo viena iš labdaros vakaro ambasadorių Jolanta Šmidtienė.

„Reikia labai didžiuotis, kad Kaunas bene vienintelis miestas, kuris ugdo tokias tradicijas. Kartais atsiranda naujovių ir tai labai gerai, nes negalima užsisėdėti vienoje vietoje. Kiekviena naujovė gerai, svarbu, kad surinkta parama atitektų tiems neįgaliems žmonėms. Jei naujovės padeda surinkti didesnę pinigų sumą, tai yra labai sveikintina“, - kalbėjo buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Kauniečių gerumas pasiekė rekordą

Šiais metais Kauno verslininkai negalią turintiems, tačiau sportuojantiems žmonėms aukojo itin dosniai. Aukota ir iš anksto, pervedant pinigus į labdaros fondą bei paties vakaro metu. Svečiai lėšas galėjo skirti grynaisiais ar taip pat pervesti į sąskaitas. Kai kurie pasižadėjo pervesti pinigus iki Naujųjų metų, nes vakaro metu užpildė vekselius.

Įvairiais būdais surinkti pinigai pasiekė rekordą – iš viso surinkta 64,8 tūkst. eurų. jie padės kelioms dešimtims kauniečių. Praėjusiais metais buvo paaukota virš 49 tūkst. eurų. Miesto vadovas džiaugiasi, kad visi miestiečiai gali prisidėti prie vaikų gerovės.

Pas kauniečius visais laikais buvo gerumo, tik paprasčiausiai iki to gerumo jų širdyse reikia rasti kelią prieiti. Trys metų kaunietės į vyrų širdis ir pinigines visada gali rasti lengvesnį kelią“, - apie labdaros vakarą ir savo padėjėjas kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)