„Turėčiau ruoštis Kūčioms, tačiau reikia dirbti“, – nusišypsojo mergina. Anot jos, ryt ryškų makiažą ir blizgius drabužius pakeis paprastumas, o šurmulingą aplinką bent jau iki popiet – virtuvė.

„Mūsų Kūčios būna labai didelės, susirenkame visa šeima, ne tik mes su mama ir tėčiu, bet ir močiutė, tetos, jei žinome, kad yra vienišų žmonių, ir jiems randame vietos prie stalo. Iš tiesų, prie stalo sėda gausus būrys“, – pasakojo Ingrida.

Mergina vardijo, ant jų šeimos Kūčių stalo būna tik tradiciniai patiekalai: „Močiutės virtas spanguolių kisielius, kūčiukai, silkė. Viskas ruošiama tradiciškai, be mėsos, be majonezo ar panašiai. Tik per Kalėdas ragaujame tradicinius močiutės mėsos suktinukus su grybų įdaru“.

Pasidomėjus, ar Kūčių vakarą mergina išbando ir senąsias tradicijas, ar traukia šiaudus iš po staltiesės ar skaičiuoja kūčiukus, telpančius į saują, ši turėjo griežtą atsakymą: „Šiaudų gal kartais būna, kūčiukus nebent juokais paskaičiuojame, tačiau Kūčios man kažkaip nedera su burtais. Ne, juk tai Jėzaus gimimo šventė, o ne burtų vakaras. Po vakarienės būtinai keliaujame į bernelių mišias, pasimeldžiame. Mūsų Kūčios būna ramios ir dvasingos“.

Ingrida papasakojo, kad visa Kūčių diena būna apgaubta ramybės auros, o po vakarienės ir bernelių mišių, dar tęsiasi ir ilgi pokalbiai. „Gurkšnojame mamos ir močiutės gamintą uogų vyną ir ilgai kalbamės, neskubame eiti miegoti“, – šyptelėjo mergina.

Kalėdas visa Kazlauskų šeima pasitinka daug šurmulingiau. Namuose susirenka daug svečių, o ir patys važiuoja aplankyti kitų. „Dar turime tradiciją, kad visuomet šventinėmis dienomis apsilankome kino teatre ir pažiūrime kokį nors kalėdinį filmą. Jau daug metų tai darome, – pasakojo mergina. – Jei ne pirmą, tai antrą Kalėdų dieną vakare, kai grįžtame aplankę svečius, būtinai pasimėgaujame ir kinu.“

Nuotraukų galerijoje – akimirkos iš kalėdinės „Išsipildymo akcijos“ filmavimo!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)