„Estela su Gabrieliumi lanko daug būrelių, tad kasmet dar prieš šventes apsilankome daugybėje kalėdinių švenčių, – pasakojo Inga. – Estela eina į Gabrieliaus šventes, o Gabrielius į jos, tai tos šventės jiems net pasidvigubina.“ Paprašius įvardyti, kiek tokių švenčių vaikai aplanko, I. Stumbrienė patikino, kad negali greitai suskaičiuoti, be to – kasmet atsiranda dar ir neplanuotų švenčių, kai kas nors pakviečia.

Kas kartą sutikdami Kalėdų Senelį, vaikai turi padeklamuoti eilėraštuką arba padainuoti dainelę, kad nusipelnytų dovanėlės. Tokia tradicija gaji ir Stumbrų namuose: „Kad vaikai Kalėdų naktį gautų dovanų iš Kalėdų Senelio, turi nesipykti, susitvarkyti kambarius ir prieš eidami miegoti padeklamuoti eilėraštuką“.

Vis tik Estelos ir Gabrieliaus tėveliai nesistengia, kad jų namuose vaikučius aplankytų Kalėdų Senelis, jis tiesiog paslaptingai naktį įslenka ir palieka dovanėles. „Tuose būreliuose jie pamato tiek skirtingų Kalėdų senelių, kad gal net per daug. Būna, kad per dieną ir su keliais seneliais. Namuose niekados toks Kalėdų senelis pas vaikus nebuvo atėjęs“, – šyptelėjo Inga.

Kalėdas Stumbrų šeima dažniausiai pasitinka namuose, o vėliau keliauja aplankyti tiek Aivaro, tiek Ingos tėvų bei giminaičių. Žinoma, į svečius visa šeima keliauja po to, kai išpakuoja dovanas, rastas po kalėdų eglute.

Šįmet kalėdinę eglutę Inga išpuošė raudonais kaspinais, auksiniais žaislais ir imbieriniais meduoliukais. „Vienintelė taisyklė, kuri galioja perkant eglutę, ji turi būti tikra, – šyptelėjo Inga. – Namai turi kvepėsi sakais ir mišku.“

Ingos ir Aivaro namuose puošiama eglutė būtinai turi būti puošiama raudona ir auksine spalvomis: „Kasmet kelis žaisliukus atsinaujinam, gal ir skonis keičiasi, norime kitokių, bet visuomet puošiame auksine ir raudona spalvomis, dar sidabrine“.

Daugiau garsių žmonių kalėdinių dekoracijų - fotogalerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)