„Jos pačios gražiausios ir nuoširdžiausios – tokios šeimos šventės, kai gali pabūt su artimaisiais, pasikalbėti apie praėjusius metus, atsiprašyti, kas buvo ne taip, labai šiltai ir gražiai pasėdėti“, – sakė atlikėja.

N. Pareigytė-Rukaitienė jau ilgą laiką negyvena su tėvais, tačiau yra įpratusi Kūčias švęsti būtent savo tėvų namuose. „Nuo pat 18-os metų, kai išvažiavau į Vilnių studijuoti – niekada Kūčių nešvenčiau niekur kitur, kaip tik pas tėvus. Stengiuosi tų tradicijų laikytis bei nenusižengti ir atsiradus antrai pusei, sukūrus savo šeimą – mes visą laiką Kūčių švęsti važiuojame pas mano tėvus, o Kalėdų pas vyro tėvus. Tėvai gyvena skirtinguose miestuose, o dažniausiai per Kalėdas ir koncertuojame, tai iš Kauno labai patogu važiuoti“, – juokėsi Nijolė.

Žinomai moteriai šis šventinis laikotarpis ypatingas tuo, jog net pokalbiai prie stalo tampa kitokie: „Pokalbiai gražūs, malonūs ir jaukūs, o ne buitiniai.“

Dovanomis šeima keistis pradeda jau per Kūčias. „Kadangi mūsų šeima tokia lakstanti ir važinėjanti, tai pastebėjau, kad mes pastaruoju metu per Kūčias ir apsikeičiame dovanomis. Kai gyvendavau su tėveliais, tai visada rasdavau dovaną po eglute Kalėdų rytą. Šiemet Kalėdų rytą sutiksime namuose Klaipėdoje, tad žinau, kad senelis šaltis atneš dovanų po kalėdine eglute mano šeimos nariams. O ir pati tikiuosi ten rasti kažką“, – juokėsi N. Pareigytė-Rukaitienė.

Eglutę moteris jau seniai papuošusi, tačiau šiemet kalėdinės dekoracijos tuo neapsiribojo: „Pirmą kartą gyvenime kartu su dukryte pyniau Advento vainikėlį. Kadangi gyvenam prie jūros, tai čia labai daug pušų ir eglių šakų, daug kankorėžių, tai mes su mažąja prasilėkėm pro mišką, prisirinkom pilną glėbį visko ir prieš kelias dienas pasigaminom tokį vainikėlį.“

N. Pareigytė Rukaitienė atskleidė, jog gimus vaikui ji pajuto poreikį užsiimti įvairiais rankdarbiais bei į tai įtraukti ir dukrą, o tai mažylei teikia išties daug džiaugsmo.

„Tik neprisiruošiu niekaip imbierinių sausainukų iškepti, – juokėsi ji. – Aš labiau mėgstu sriubas, troškinius, salotas, tad dažniausiai tai ir gaminu namuose. Saldainiai, sausainiai ir pyragai yra ne mano sritis, aš jų nevalgau pati, tai sunku ir prisiversti gaminti. Dar planavau padaryti rankų darbo kalėdinių žaisliukų. Na, bet nieko, kitais metais. Visada smagu, kai yra kiti metai.“

Dainininkė papasakojo, jog eglutę namuose puošė visa šeima, bet mažoji Patricija kasdien pasirūpina ir daliniu eglutės nupuošimu: „Vakare, kai aš ją užmigdau, tai einu vėl atgal eglę puošti. Tai taip praktiškai kiekvieną dieną ir puošiu, o ji ryte atsikelia ir: „O! Vėl pakabinti žaisliukai!“ ir vėl nukabina kažkiek, aišku, ne visus, kiek pasiekia tik, bet kas apačioj, tai dažniausiai viskas būna aprinkta.“

„Labai smagus man šitas kalėdinis laikotarpis. Namai tokie jaukūs, kvepiantys eglėm, pušim ir kankorėžiais. Nors pas mus ir dirbtinė eglutė, bet kadangi prisirinkom iš miško daug nulūžusių eglių, pušų, tai prisidabinom ir savo ir tėvų namus“, – šventiška nuotaika dalijosi N. Pareigytė-Rukaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)