Vilniaus miesto apylinkės teismas šį trečiadienį nagrinėjo civilinę bylą, kurioje Andrius ir Indrė Bogdanovičiai apskundė vestuvių planuotoją Kristiną Kaikarienę dėl teisės į privatų gyvenimą ir jo slaptumą, taip pat dėl autoriaus turtinių teisių pažeidimo. Tuo tarpu, Kristina Kaikarienė atmeta kaltinimus, o jau savo teisminiame ieškinyje reikalauja jaunojo apmokėti likusias nemažas vestuvių išlaidų sąskaitas.

Dėl pretenzijų į privatų gyvenimą ir jo slaptumą situacija, lengvai tariant, yra dviprasmiška.
Vilniaus miesto apylinkės teisme atsakovų pusė (K. Kaikarienė ir VšĮ „Renginių kodas“), kuriai atstovauja advokatas Mindaugas Vasiliauskas įrodinėjo teismui, kad ieškovų Andriaus ir Indrės Bogdanovičių ieškinys, Kristinai Kaikarienei ir VšĮ „Renginių kodas“ yra nepagrįstas.

Nagrinėjamoje byloje dėl teisės į privatų gyvenimą pažeidimo, buvo laikomasi pozicijos, kad patys VšĮ „Renginių kodas“ (vestuvių organizatorius, kuriam vadovauja Kristina Kaikarienė) klientai ėmėsi aktyvių veiksmų, siekdami paviešinti savo vestuvių akimirkas.

Dar iki vestuvių klientai buvo išreiškę K.Kaikarienei aiškų norą paviešinti savo vestuves, iki vestuvių jau buvo žinoma, kad ieškovų vestuvių akimirkos bus publikuojamos žurnale „Žmonės“, vėliau pati nuotaka įkėlė vestuvių nuotraukas į savo paskyrą „Facebook“, sudarydama visiems galimybes jas peržiūrėti, įkėlė vestuvių vaizdo kilpą į vaizdo peržiūrų svetainę Youtube, jaunavedžiai filmavosi televizijos laidoje apie jų vestuves, todėl bylos nagrinėjimo metu, atsakovų buvo akcentuota, kad patiems klientams (ieškovams) aktyviai viešinant vestuvių akimirkas, jų teisė į privatumą atitinkamai turėtų būti mažinama.

Saugomas privatumas, o norima viešumo?

Dažnai tie jaunieji, kurie gali išleisti vestuvių šventei solidžias sumas, nori pompastika nustebinti artimuosius, siekia patekti į žurnalų puslapius, televizijos laidas bei kitaip pasipuikuoti savo gražiai ir įspūdingai suorganizuotomis vestuvėmis. Kiti Kristinos klientai, atvirkčiai - siekia visiško privatumo. „Esu dirbusi su daugybe garsių ir pasiturinčių žmoniu vestuvėmis bei kitomis asmeninėmis šventėmis, todėl mane ir mano darbą vertina Lietuvoje.

Kliento norus stengiamasi išpildyti maksimaliai, atsakingai ir su meile. Visa didžiulė kūrybine komanda verčiasi iš kailio kaip įmanydama, stengdamasi atlikti savo darbą kuo tobuliau, kad šventė būtų nepakartojama, o jaunieji pasijustų lyg pasakoje. Šį kartą, mūsų klientas pats tikrai labai troško brangios šventės ir norėjo viešumo, viršelių. Derinome visas smulkmenas. Turiu visus elektroninius laiškus ir telefono žinutes, kurias teko pateikti teismui, kaip įrodymus“, - pasakoja garsiausia šalies vestuvių planuotoja.

Jeigu Bagdonavičių vestuvės ir tapo viešai matomos, žinomos, tai tik dėl pačių klientų veiksmų?
Kristinos Kaikarienės ir VšĮ „Renginių kodas“ atstovas advokatas teisiškai vertindamas ir aiškindamas susiklosčiusią situaciją bylos nagrinėjimo teisme ir baigiamųjų kalbų metu, nurodė, kad iš Kristinos Kaikarienės į jos „Faceebok“ paskyrą įkeltų nuotraukų negalima identifikuoti, iš kokios tiksliai šventės yra ginčo nuotraukos.

Jos įkeltose nuotraukose nėra nei jaunųjų, nei jų svečių atvaizdų, nėra kitos informacijos, duomenų ar daiktų, iš kurių būtų galima identifikuoti, kad tai yra nuotraukos būtent iš minėtų klientų vestuvių. Visos Kristinos Kaikarienės įkeltos nuotraukos (stalo dekoro, gėlių) padarytos viešoje vietoje, t.y. visiems laisvai iki vestuvių prieinamoje ir lankytinoje pilyje, dar neprasidėjus vestuvių pokyliui. Todėl savo veiksmais Kristina Kaikarienė negalėjo pažeisti klientų privatumo, o jeigu klientų vestuvės ir tapo viešai matomos, žinomos - tai tik dėl pačių klientų veiksmų.

Dėl apmokėjimo už suteiktas paslaugas klientus padavė į teismą

Kristina Kakarienė neslepia, kad VšĮ „Renginių kodas“ pateikė ieškinį Vilniaus apygardos teismui dėl apmokėjimo už paslaugas, tačiau nuo platesnių komentarų šiuo metu susilaiko ir laukia, kol kilusį ginčą su klientais išspręs teismas.

Turimomis žiniomis ieškinys pateiktas apygardos teismui, todėl galima numanyti, kad VšĮ „Renginių kodas“ iš klientų siekia teisminiu būdu prisiteisti nemenką apmokėjimą už vestuvių organizavimo, planavimo paslaugas, nes apygardos teismai nagrinėja civilines bylas, kuriose ieškinio suma didesnė kaip keturiasdešimt trys tūkstančiai penki šimtai eurų. Panašu, jog šių pompastiškų vestuvių „pasaka“ dabar ilgai užsitęs teismuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)