Dainininko žmona Birutė bei duktė Agnė, kurios po vyro mirties tapo visų jo turtinių ir neturtinių teisių paveldėtojomis, tikina, kad ne tik nedavė jokio sutikimo naudoti reklamai garsaus vyro vardo ir atvaizdo, bet jų niekas net nesiteikė atsiklausti.

“Mes negalėjome savo akimis patikėti – tie žmonės nieko bendra su Stasiu gyvenime neturėjo, o dabar pasigriebę jo vardą ir pasivogę nuotrauką, dar gedului nesibaigus, rengia kalėdinius šokius pagal jo dainas”, - pasipiktinimo neslėpė ir S.Povilaičio bendražygiai, ansamblio “Nerija” solistai.

Jie pasakojo, kad ilgai svarstė, kaip tinkamai paminėti savo kolegos ir draugo atminimą “Nerijos” jubiliejiniuose koncertuose, kurių sumanytojas ir buvo Stasys.

“Mums nė minties nebuvo, kad kažkokie nepažįstami žmonės gali būti tiek nejautrūs ir be skrupulų, kad naudotųsi jo vardu be šeimos leidimo, tik tam, kad parduotų daugiau bilietų į savo koncertus”, - pasipiktinimo neslėpė paskutinį jubiliejinį “Nerijos” koncertą vasario 7 dieną sostinėje surengsiantys solistai. Jie patvirtino, kad gražus ir jautrus S.Povilaičio paminėjimas jų koncertuose buvo iki smulkiausių detalių suderintas su jo šeima.

Sužinojusi, kad nepažįstami žmonės spekuliuoja jos vyro vardu, B. Povilaitienė ėmėsi žygių užkirsti tam kelią, tačiau koncerto rengėjai į įgaliotų asmenų prašymus nesinaudoti S.Povilaičio vardu nereagavo. Jie buvo tiek įžūlūs, kad paskambino dainininko dukrai ir pakvietė būti jų koncerto garbės viešnia.

Druskininkų SPA viešbučio, kuriame planuojamas koncertas, administracija taip pat nesiteikė reaguoti į artimųjų prašymus gerbti dainininko atminimą ir neįsileisti į savo patalpas tokio nesąžiningo koncerto.

Susiklosčiusi situacija visiškai pribloškė dainininko šeimą, kuri pastaruoju metu itin vengia viešumos ir nori ramiai gedėti neseniai mirusio vyro ir tėvo. Supratę, kad nepavyks susitarti gražuoju, jie kreipėsi į advokatus, kurie šiuo metu rengia teisines pretenzijas dėl neteisėto dainininko vardo ir atvaizdo naudojimo komerciniais tikslais.

Advokatų kontoros TRINITI advokatė Vilija Viešūnaitė nurodo, kad tokie asmenų veiksmai gali būti vertinami kaip neteisėti: Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas nustato, kad fizinio asmens nuotrauka (jos dalis), portretas ar kitoks atvaizdas gali būti naudojami tik jo sutikimu, o vardas negali būti pasisavintas. Po asmens mirties tokį sutikimą gali duoti jo sutuoktinis, tėvai ar vaikai. Fizinis asmuo, kurio teisė į atvaizdą arba vardą buvo pažeista, turi teisę teismo tvarka reikalauti nutraukti tokius veiksmus bei atlyginti turtinę ir neturtinę žalą. Po asmens mirties tokį ieškinį turi teisę pareikšti jo sutuoktinis, vaikai ir tėvai.

Naujienų portalui „Delfi" pranešus, kad Stasio Povilaičio šeima kreipėsi į advokatus dėl spekuliavimo maestro vardu Kurorto radijas nutraukė „S.Povilaičio atminimo vakaro” reklamos transliavimą.

„Nelaukiau, kol su mumis susisieks S.Povilaičio artimųjų advokatai, bet nurodžiau nutraukti reklamos transliavimą, nes nenorime prisidėti prie tokio piktnaudžiavimo mirusiojo vardu,"- sakė Kurorto radijo redaktorius Romas Sadauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (402)