„Eglutę rinkomės dirbtinę, nes turime mažą nykštuką, kuris viską, ką randa ant žemės, suvalgo“, – DELFI pasakojo Erika, kuri anksčiau rinkdavos gyvą, mišku kvepiančią žaliaskarę. Poros mažylis Ajus neseniai atšventė pirmąjį gimtadienį, tad šeima, besirengdama šventėms, atsižvelgė ir į mažojo poreikius bei išdaigas. „Gyva eglutė būtų per daug rizikinga“, – nusišypsojo E. Vitulskienė.

Baltą dirbtinę eglutę moteris išpuošė raudonai. Anot jos, tiesiog šįmet nusprendė, kad kalėdiniai papuošimai turi būti būtent tokkio spalvų derinio, todėl taip ir pasirinko.

Įdomu tai, kad beveik visi kalėdinės eglės papuošimai – valgomi. „Tai praktiška ir mažajam nykštukui sugalvojus paversti, eglė nesudūžta, – paaiškino Erika, eglę išpuošusi šokoladiniais kalėdų seneliais ir cukrinėmis lazdelėmis. – Žavesio suteikia ir blizgančios erškėtrožių galvutės, pritvirtintos prie eglės šakelių.“

Eglę puošia ne tik saldumynai, bet ir pačios Erikos ir jos mamos rankomis kurti papuošimai. „Popieriniai žaisliukai, kuriuos gaminome su mamyte-močiute, atspindi meilę ir šilumą“, – pasakojo E. Vitulskienė.

Antrojo kūdikio kitų metų pradžioje susilauksianti Erika nepamiršo papuošti visus namus, ne tik kalėdinę eglutę. Jos kurtos popierinės dekoracijos puošia ir langus, netrūksta ir žvakių, mikštų pagalvėlių.

Šventinė nuotaika jau tvyro ir kitų žymių žmonių namuose. Evelina Anusauskaitė-Young savo žaliaskarę išpuošė Swarovski kristalais ir perlais, likusiais nuo jos vestuvinės suknelės, kiti taip pat nestokojo originalumo ir nuoširdumo.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)