Kompozitorius Tomas Dobrovolskis

Sausio 6-osios naktį Vilniaus ligoninėje mirė per šventes gatvėje žiauriai sumuštas kompozitorius Tomas Dobrovolskis.

Vilnietis buvo sumuštas gruodžio 24-osios naktį apie 3 val. Vilniuje, Vingrių gatvėje, šalia naktinio baro ir dėl galvos traumos paguldytas gydyti. Menininką ištiko koma.

Tomas Dobrovolskis

Irkluotojas Paulius Vaitkūnas

Birželio 10 d. palaidotas irkluotojas Paulius Vaitkūnas. Nelaimė nutiko vaikinui mėginant pripūsti traktoriaus padangą. Sprogusi ji bloškė sportininką į stulpą. Irkluotojui skilo kaukolė, kraujas išsiliejo į smegenis.

Sunkiai sužeistas P. Vaitkūnas buvo nugabentas į Kauno klinikas, bet kelias dienas dėl jo gyvybės kovoję medikai galiausiai nieko nebeįstengė padaryti.

Anapilin P. Vaitkūnas iškeliavo sekmadienį. P. Vaitkūnas buvo vienas perspektyviausių šalies irkluotojų, tapęs daugkartiniu jaunučių ir jaunių čempionu, taip pat – Lietuvos suaugusiųjų vyrų lengvo svorio varžybų nugalėtoju. Pasaulio jaunimo iki 23 metų pirmenybėse jis užėmė 9-tą vietą.

Paulius Vaitkūnas

Režisierė Galina Dauguvietytė

Spalio 8-ąją, eidama 89-uosius metus, mirė aktorė, televizijos režisierė, scenaristė Galina Dauguvietytė. DELFI žiniomis, G. Dauguvietytė mirė vienoje iš Vilniaus ligoninių.

Legendinio režisieriaus Boriso Dauguviečio ir Lietuvos teatro žvaigždės Nelės Vosyliūtės dukra G. Dauguvietytė buvo viena spalvingiausių Lietuvos kultūros asmenybių. Ji buvo anksčiau labai populiarių pirmųjų Lietuvos televizijos serialų „Petraičių šeimoje“ ir „Sveika, Irena“ autorė ir režisierė.

Galina Dauguvietytė

Dainininkas Stasys Povilaitis

Spalio 6 d. rytą kovą su sunkia liga pralaimėjo didis žmogus, dainininkas, poetas, mūsų visų mylimas Stasys Povilaitis. Lietuva prarado neblėstančio talento dainininką ir išskirtinės stiprybės žmogų. S. Povilaitį pasiglemžė vėžys.

„Jis niekam iki paskutinės akimirkos apie savo ligą nepasakojo. Lenkiu galvą prieš tokią tvirtybę ir drąsiai galiu pasakyti, kad tai – visų laikų populiariausias Lietuvos estrados dainininkas“, – sakė S.Povilaičio draugė ir kolegė, „Nerijos“ dainininkė Nijolė Tallat-Kelpšaitė.

Stasys Povilaitis

Politikas Algirdas Patackas

Balandžio 3 d. mirė signataras, rezistentas, buvęs Seimo narys Algirdas Patackas.

A.Patackas mirė po sunkios ligos. Jis gimė Antrojo pasaulinio karo metu 1943-aisiais Trakuose, bet visada vadino save kauniečiu – šiame mieste įgijo inžinieriaus išsilavinimą ir dirbo didžiąją savo gyvenimo dalį.

Algirdas Patackas

Verslininkė Ingrida Navickaitė

Paskutinį liepos vakarą Vilniuje buvo rasta negyva verslininkė, televizijos laidos „Aplink pasaulį su žvaigžde“ vedėja Ingrida Navickaitė. Ją rado draugė. I. Navickaitė pasikorė vonios kambaryje.

Anapilin iškeliavusi mergina buvo gerai žinoma Lietuvos pramogų pasaulyje. Ne vienerius metus vadovavo kelionių agentūrai „Voyage-Voyage“. Vėliau prisijungė prie „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos – pavasarį kūrė naują projektą – kelionių laidą „Aplink pasaulį su žvaigžde“. Keliaudami po pasaulį kaskart kvietė prisijungti ir žymiausius Lietuvos žmones.

Ingrida Navickaitė

Kunigaikštis Vildaugas-Stasys Urniežius

Gruodžio 14-ąją užgeso Vilniaus legenda vadinamo Stasio Urniežiaus – kunigaikščio Vildaugo gyvybė. Vyrą negyvą namuose rado jo artimieji.

Šviesaus atminimo S. Urniežių sostinėje buvo įprasta matyti su neatskiriamais ir iš karto atpažįstamais atributais: skrybėle, pypke, knyga, alaus buteliu ir visiems gerai žinoma jo atliekama daina – „Amerika“.

Stasys Urniežius

Aktorius Leonardas Zelčius

Liepos 11 d. po sunkios ligos, eidamas 88-uosius metus, mirė Kauno dramos teatro legenda, aktorius, režisierius bei pedagogas Leonardas Zelčius.

„Šiandien visas kultūros pasaulis liūdi, mes liūdime kartu su juo, nes netekome puikaus aktoriaus, teatro meno meistro, atsidavusio pedagogo. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius, gimines, kolegas ir visus maestro talento gerbėjus. Leonardas Zelčius išliks mūsų visų atmintyje bei gyvens per savo kūrybą“, – oficialiame pranešime užuojautą reiškė A.Butkevičiaus.

„Aliukas“ Kęstutis Kazakevičius

Balandžio 27 dienos rytą mirė praeityje labai populiarios grupės „Broliai Aliukai“ narys Kęstutis Kazakevičius. Kaip naujienų portalui DELFI sakė vadybininkė Ilona Stonkutė, 59-erių vyrui staigiai sustojo širdis. Jis mirė ligoninėje.

Grupė „Broliai Aliukai“ buvo įkurta 1981 metais Kaune. Grupę sudarė muzikantai Kęstutis Kazakevičius ir Evaldas Melnikas. Vėliau, 1996 metais, E. Melnikas įkūrė grupę panašiu pavadinimu „Pusbroliai Aliukai ir sesutė“. Pataraisiais metais vyras koncertuodavo su soline programa.

Kęstutis Kazakevičius (dešinėje)

Fotografas Rokas Baltakys

Lapkričio 30-ąją pro langą iškrito ir žuvo 20-etis fotografas Rokas Baltakys. DELFI duomenimis, vaikinas rūkė sėdėdamas ant palangės ir neišlaikęs pusiausvyros iškrito iš penkto daugiabučio aukšto.

Uteniškis mokėsi Vilniaus M. K. Čiurlionio menų mokykloje. Buvo žinomas kaip laisvai samdomas mados fotografas.

Rokas Baltakys
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)