Šįmet amžiną meilę prisiekė net kelios dešimtys žymių lietuvaičių porų. Savo išrinktiesiems meilės žodžius kalbėjo ir politikai, ir atlikėjai, ir kitaip pramogų pasaulyje žinomi asmenys. Vis tik ne visos šventės vyko Dievo ar artimųjų akivaizdoje, šįmet netrūko santuokų net ir už grotuotų langų.

Liepa Mondeikaitė ir Evaldas Norkevičius

Liepos pabaigoje prie altoriaus žengė dainininkė Liepa Mondeikaitė ir jos išrinktasis, trejais metais vyresnis verslininkas, Evaldas Norkevičius. Amžiną meilę jie prisiekė seniausioje Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje.

Vestuviniams žiedams Liepa ir Evaldas panaudojo tėvų ir senelių aukso dirbinius. E. Norkevičius gražuolei dainininkei pasipiršo praėjusių metų rugpjūčio pabaigoje, kuomet pora viešėjo Paryžiuje, po kelių mėnesių draugystės.

Vilija Pilibaitytė-Mia ir Nerijus Antanavičius

Amžiną meilę dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia prisiekė birželio 3 dieną, trečiadienio popietę. Vilniaus Santuokų rūmuose dainininkė įregistravo civilinę santuoką su savo išrinktuoju verslininku Nerijumi Antanavičiumi.

2014-ųjų rudenį susižadėjusi moteris iš pradžių vestuves ketino kelti gruodį. Pora bičiuliams ir artimiesiems jau buvo išsiuntusi kvietimus į vestuvių puotą viename sostinės dangoraižyje, tačiau vėliau planus kiek pakoregavo. Tada naujienų portalui DELFI Mia sakė, kad šventei pasiruošti tiesiog nespėjo dėl darbų gausos.

Vytautas Kvietkauskas ir Natalija Lisovskienė

Žurnalistas Vytautas Kvietkauskas, šiuo metu kuriantis laidas LRT televizijoje, vedė beveik trisdešimt metų jaunesnę išrinktąją. 63-ejų vyras amžiną meilę prisiekė Natalijai Lisovskienei.

Įtvirtinti savo santykius pora nusprendė po trejų metų draugystės. Ir nors V. Kvietkauskas nėra linkęs atvirauti apie asmeninius santykius, vis tik DELFI patvirtino, kad didelis amžiaus skirtumas jam nėra svarbus.

Ieva Narkutė ir Mindaugas Šeduikis

Dainininkė Ieva Narkutė ir metais jaunesnis jos išrinktasis, kariškis Mindaugas Šeduikis, amžiną meilę vienas kitam prisiekė Sostinės Išganytojo bažnyčioje.

DELFI žiniomis, Ieva ir Mindaugas buvo pažįstami seniai, juos siejo bičiuliški santykiai. Artimiau pora draugavo maždaug metus.

Skaiva Jasevičiūtė ir Artūras Kraujalis

Rugsėjo pradžioje Vilniaus senamiestyje amžiną meilę prisiekė radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė ir jos išrinktasis verslininkas Artūras Kraujalis. Ceremonija vyko netradicinėje vietoje – prabangiame restorane. Skaiva po santuokos pasirinko vyro pavardę.

Meile taksų veislės šunims garsėjanti ir ne vieną tokį keturkojį auginanti S. Jasevičiūtė vienam iš jų suteikė ypatingą vaidmenį – taksas nešė žiedus. Ir nor santuokos ceremonijos metu taksui nepavyko sėkmingai žiedus atnešti iki pat jaunųjų, tai šventės nesugadino.

Indrė Kavaliauskaitė ir Jogaila Morkūnas

TV laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė ir renginių organizatorius Jogaila Morkūnas amžiną meilę prisiekė Vilniuje, Šv. Kazimiero bažnyčioje.

Pramogų pasaulio užkulisiuose kalbos apie netikėtas vestuves netilo jau kurį laiką. Apie tai, kad žinomas verslininkas J. Morkūnas prie altoriaus ketina vesti šešiolika metų jaunesnę TV laidų vedėją I. Kavaliauskaitę DELFI pranešė pirmasis – dar šių metų pradžioje. Tačiau tada būsimi sutuoktiniai šią žinią neigė kaip įmanydami, o į pramogų pasaulio renginius atvykdavo atskirai.

Austėja Jablonskytė ir Justinas Žalys

Stilistė Austėja Jablonskytė ryžosi turistų pamėgtai atrakcijai. Las Vegase ji susituokė su savo išrinktuoju, architektu Justinu Žaliu. Apie netikėtas vestuves, kaip ir apie neseniai vykusias sužadėtuves, pora paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“.

Tiesa, tokias vestuves viso pasaulio turistų pamėgtame linksmybių mieste Nevados valstijoje gali surengti kiekviena pora. Simbolinės koplytėlės įrengtos beveik visuose viešbučiuose ar tiesiog gatvėje. Už nedidelį mokestį turistams surengiama nuotaikinga ceremonija ir išduodamas santuokos liudijimas. Žinoma, tokiu būdu registruota santuoka Lietuvoje negalioja.

Marina Bui ir Saulius Velečka

Dainininkė Marina Bui Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime susituokė buvusi dainininkė Marina Bui ir „Agurkinių“ ginkluoto nusikalstamo susivienijimo lyderis Saulius Velečka. 16 metų už savo išrinktąją vyresnis vyras nusikalstamo pasaulio aplinkoje geriau žinomas Agurko pravarde.

Buvusi dainininkė sakė, kad šeima palaiko tokį jos žingsnį, o mama liepė daryti taip, kaip liepia širdis. M. Bui tikino, kad niekam nebūtų pavykę jos atkalbėti nuo šio žingsnio: „To padaryti buvo neįmanoma, dėl to niekas net nedrįso“.

Povilas Mačiulis ir Birutė Kurlavičiūtė

Vasaros pabaigoje aukso žiedus sumainė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis ir Birutė Kurlavičiūtė. Pora aukso žiedus sumainė Prisikėlimo bažnyčioje, vėliau – ir Kauno rotušėje.

Pirmą kartą Kauno vicemeru P. Mačiulis tapo dar 2011 metais. Tiesa, tik vos pusmečiui. Po šių metų savivaldos rinkimų, kuriuos Kaune laimėjo „Vieningas Kaunas“, į mero kėdę sėdo verslininkas Visvaldas Matijošaitis, o vicemero pareigos teko P. Mačiuliui.

Eglė Daugėlaitė ir Dominykas Kryževičius

Rugpjūčio pradžioje Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje ištekėjo LRT „Labas rytas,Lietuva“ vedėja Eglė Daugėlaitė. Jos išrinktasis – teisininkas Dominykas Kryževičius.

Po santuokos TV laidų vedėja pasirinko vyro pavardę ir tapo E. Kryževičiene. „Oficialiai būsiu Kryževičienė, bet eterio žiūrovams prisistatysiu kaip Dagėlaitė“, – sakė nuotaka.

Arvydas Anušauskas ir Lina Bulanovaitė

Gegužės 23-ąją Vilniaus rotušėje susituokė Seimo narys, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas. Vyras vedė 27-eriais metais jaunesnę sužadėtinę Liną Bulanovaitę.

Pora vienai iš fotosesijos vietų pasirinko ir sostinės Vilniaus vartų kompleksą, kurio pastatai – kitoje Seimo rūmų pusėje. Poros santykiai į viešumą išlindo praėjusių metų pradžioje. Tų pačių metų pavasarį politikas Vilniaus dailės akademijos studentei pasipiršo.

Darius Songaila ir Gintarė Sabeckaitė

Šeštadienį Kaune aukso žiedus sumainė ir vienas kitam „Taip“ pasakė šiais metais karjerą baigęs krepšininkas Darius Songaila bei jo išrinktoji modelis Gintarė Sabeckaitė. Iškilminga vestuvių ceremonija vyko Pažaislio vienuolyne įsikūrusiame sveikatingumo komplekse „Monte Pacis“. Šioje vietoje taip pat vyko vestuvių pokylis, kurį iki smulkmenų suplanavo vestuvių planuotoja Kristina Kaikarienė.

Šį pavasarį Kauno „Žalgiryje“ karjerą baigęs sportininkas ir 2009 metais konkurse „Vicemis laikinoji sostinė“ titulą iškovojusi šviesiaplaukė gražuolė susipažino prieš trejus metus.

Nerijus Numavičius ir Kaetana Leontjeva

Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų, pagrindinis „Vilniaus prekybos“ akcininkas Nerijus Numavičius birželio pabaigoje vedė aštuoniolika metų jaunesnę mylimąją, Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) vyr. ekspertę Kaetaną Leontjevą.

Pora romantiškus santykius užmezgė 2011 metų rugsėjo mėnesį. „Nerijus mane pakvietė į kavinę. Taip ir prasidėjo mūsų draugystė“, – laimingos istorijos pradžią prisiminė šiandien mylimajam „taip“ ištarusi moteris. Žinia apie privatumą itin saugančios poros santykius šalies žiniasklaidoje pasirodė tik 2014-ųjų žiemą.

Dileta Meškaitė ir Donatas Kisielius

Liepos viduryje Vilniaus Šv. Mikalojaus bažnyčioje susituokė grupės „4 Roses“ narė Dileta Meškaitė ir jos sužadėtinis, antstolis Donatas Kisielius.

Pora susipažino prieš 10 metų, tačiau romantiškus santykius puoselėti pradėjo prieš nepilnus metus. „Laimingi laiko neskaičiuoja, iš tiesų net nežinau, kada mes pradėjome draugauti, neskaičiuoju tikrai. Galbūt prieš dešimt mėnesių?“ – DELFI paklausta bandė prisiminti Dileta. Atlikėja su savo mylimuoju susižadėjo šių metų vasario mėnesį.

Ieva Zasimauskaitė ir Marius Kiltinavičius

Pirmojo birželio penktadienio popietę prie altoriaus žengė atlikėja Ieva Zasimauskaitė ir muzikos kūrėjas, buvęs grupės NEO narys Marius Kiltinavičius. Iki santuokos pora draugavo ketverius metus, o amžiną meilę prisiekia Kauno Įgulos (Soboro) bažnyčioje.

21 metų atlikėja Ieva Zasimauskaitė ir 33 metų muzikos kūrėjas Marius Kiltinavičius, kartu jau nuo 2011 metų. Beveik po metų draugystės pora išsiskyrė, buvo pasklidusios kalbos, jog Ieva susitikinėja su kitu vaikinu. Neilgai trukus pora vėl susitaikė.

Puota buvo išskirtinė – pora nevartoja nei alkoholio, nei mėsos, tad šių nesiūlė ir savo svečiams.

Ineta Puzaraitė ir Ąžuolas Žvagulis

Gegužės pabaigoje Vilniaus santuokų rūmuose susituokė dainininko Žilvino Žvagulio sūnus Ąžuolas ir buvusi grupės „Studentės“ narė Ineta Puzaraitė. Santuokai jie ryžosi po kiek mažiau nei dvejus metus trukusios draugystės.

Poros santykiai į viešumą išlindo 2013 metų pabaigoje. 2014 metų rudenį Ineta su Ąžuolu persikraustė į bendrus namus. Iš Didžiosios Britanijos grįžęs Ą. Žvagulis ėmėsi vadovauti tėvo įsigytam naktiniam klubui. I. Puzaraitė dainavimą derina su dar viena veikla – organizuoja renginius ir dirba muzikos leidybos įmonėje.

Justinas Jarutis ir Justina Čėsnaitė

Grupės „Freaks on Floor“ lyderis Justinas Jarutis ir manekenė Justina Čėsnaitė susituokė Vilniuje. Pora vestuvių ceremonijai pasirinko Vilniaus Šv. Kryžiaus bažnyčią, mat čia tuokėsi dainininko mama bei jo draugai.

„Viskas turėtų būti paprastai – bus gražios lietuviškos vestuvės. Tikslaus dalyvaujančių skaičiaus irgi nežinau, man atrodo, tarp 30 ir 100... Mes įteikėme tokį kvietimą, kur žmonės neprivalėjo duoti atsakymo,“ – prieš pat vestuves DELFI sakė J. Jarutis.

DELFI kviečia išrinkti įspūdingiausias vestuves iškėlusią porą! Balsuokite čia: