„Dovana“ – taip kūrėjos pavadino savo projektą. Anot autorių, tai skirtingų kartų moterų ryšio tyrinėjimas.

Juvelyrė G. Duoblė DELFI pasakojo, kad susijungė su fotografe ir įkūnijo idėją įamžinti tai, kas, rodos, yra nepaskaičiuojamai ilgaamžiška, todėl, kad ir jos kuriami papuošalai yra ilgaamžiški. „Kuriu tai, ką taip pat norėtųsi perduoti iš kartos į kartą. Kuriu papuošalus, kurie yra tvarūs ir tikiuosi, kad juos taip pat norėsis perduoti savo anūkėms“, – pasakojo Giedrė.

Projekto dalyvės: televizijos laidų vedėja Laima Kybartienė su anūkėmis Auguste ir Kotryna, televizijos ir radijo laidų vedėja Bernadeta Lukošiūtė su anūke Vilte, aktorė Toma Vaškevičiūtė, aktorė Aistė Lasytė su močiute Ona Česlava, atlikėja Dovilė Filmanavičiūtė su močiute Stanislava, dizainerė Milda Čergelytė su močiute Vida, grafikos dizainerė Goda Jackutė su močiute Elena ir pati juvelyrė Giedrė Duoblė su močiute Regina.

Renginyje apsilankė kai kurios moterys, dalyvavusios šiame projekte. Ir nors T. Vaškevičiūtė pati negalėjo dalyvauti, į renginį atvyko jos mama. „Rankinė, kurią nuotraukoje laiko Toma, yra mano mamos, Tomos močiutės, o palaidinė – Tomos tėčio mamos darbas“, – DELFI pasakojo moteris. Ji papasakojo, kad nė vienos Tomos močiutės jau nebėra.

Anot T. Vaškevičiūtės mamos Aušros, abu šie daiktai yra puikiai išsilaikę ir juos galima drąsiai dėvėti. „Gal tik rankinės užtrauktukas yra kiek pasidėvėjęs, tačiau tai, matyt, jai suteikia tik dar daugiau šarmo“, – nusijuokė moteris.

Pasidomėjus, ar daug daiktų ji pati yra Tomai perdavusi, ši nusijuokė, kad oficialaus perdavimo nebuvo, tačiau senų daiktų jų namuose tikrai yra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)