„Tai bus mėsos namai ir viskas tuo pasakyta, – nukerta žinomas šefas. – Visada norėjau prisidėti prie tokio restorano“. Atidarymo šventėje svečius sutikdamas Liutauras prisipažino, kad šiam restoranui tik vadovaus.

Pasveikinti Liutauro atvyko Kristina Brazauskienė, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė su vyru Jogaila, Benediktas Vanagas, Eugenijus Skerstonas su Vyteniu Paulikaičiu ir kiti.

„Restoranas bus atidarytas visuomet, ne tik per ypatingas progas, tačiau pats prie puodų ir keptuvių nestovėsiu“, – DELFI pasakojo virtuvės šefas. Pasidomėjus, ar vis tik nuomonę pakeistų, jei pas jį atvyktų ypatingi svečiai, jis tik nusišypsojo ir paslaptingai išsisuko nuo atsakymo: „Mano darbas bus vadovauti, viską prižiūrėti“.

Savo kulinariniais sugebėjimais garsėjantis šefas tikina, kad prisilietimų prie gero mėsos gabalo reikia kuo mažiau. „Mėsos namai diktuoja savas taisykles ir jų būtina laikytis. Svarbiausias patiekalas mūsų restorane bus mėsa“, – sako ir priduria, kad nors lietuviai ir yra mėsėdžių tauta, jautienos kol kas valgyti dar neįprato.

Kartu su tikru mėsos gerbėju į restoraną užsukusiam vegetarui virtuvės meistras siūlys keletą žuvies patiekalų, taip pat ypatingai paruoštų daržovių. „Visai nesistengdami sukūrėme tokį garnyrų meniu, kuris puikiausiai tiks vegetarams“, – sako Liutauras.

„Mėgstu naujus kelius, Lietuvoje mes tik kuriame mėsos vartojimo kultūrą, – sako Liutauras. – Labai viliuosi, kad eisime pirmyn ir geryn. Norėčiau, kad mūsų restoranas subręstų taip, kaip gera jautiena geroje brandinimo kameroje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)