„Kiekvienas kartas „Eurovizijoje“ atneša naujos patirties. Tai puiki proga parodyti save, parodyti, ko išmokau ir kaip patobulėjau per metus“, – DELFI pasakojo Neringa ir prisipažino, kad teikiant paraišką neteko dvejoti, šį žingsnį buvo suplanavusi iš anksto.

Šįmet atrankose į „Euroviziją“ galima dalyvauti kaip atlikėjui arba atsinešti į konkursą savo dainą. Vis tik tiek atlikėjas, tiek daina konkurse dalyvauja ir atskirai, tad „atsinešant“ dainą nėra aišku, ar tas atlikėjas ją ir atliks. „Nenorėjau rizikuoti, – šyptelėjo N. Šiaudikytė. – Nenoriu, kad daina laimėtų ir ją atliktų kitas asmuo, todėl nusprendžiau dalyvauti be dainos.“

Neringa patikino, kad apie finišą dar negalvoja. „Noriu pasirodyti kuo geriau, parodyti, kad patobulėjau. Dalyvauti yra ir įdomu, ir smagu“, – kalbėjo N. Šiaudikytė.

Ne tik kaip solo atlikėja, bet ir kaip grupės „Naujosios Pupytės“ narė scenoje pasirodanti atlikėja patikino, kad nebijo kritikos, kurios tikėtinai sulauks dėl dalyvavimo grupės veikloje. Anot merginos, lietuviškuose konkursuose išgirsta nemažai kritikos dėl priklausymo seksualių merginų grupei, tačiau tai jos nežeidžia. „Per tiek metų jau užsigrūdinau. Jei bijočiau kritikos, iš viso nedainuočiau“, – atviravo dainininkė.

Daugelio konkursų ir Lietuvoje, ir užsienyje dalyvė atvira: dalyvauti konkurse kartu su tautiečiais – visiškai kitoks jausmas, kita emocija, juolab, kad konkursas, kuris, anot Neringos primena realybės šou, transliuojamas per televiziją.

Šįmet nacionalinėje atrankoje dalyvaus Donatas Montvydas, Ruslanas Kirilkinas, Aistė Pilvelytė, Rūta Ščiogolevaitė. Paraišką konkursui yra pateikusi ir Ieva Zasimauskaitė. Nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“ gali dalyvauti tik lietuviai, tačiau užsienio šalyse šios taisyklės skiriasi, tad atlikėja Urtė Šilagalytė nusprendė bandyti laimę šveicariškoje atrankoje ir bandyti iškovoti teisę „Eurovizijoje“ atstovauti Šveicariją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)