Liūdną naujieną apie Igorį sužinojęs Juozas Liesis suskubo savo palaikymą išreikšti socialiniame tinkle. „Sveikatos. Stiprybės. Mylim. Laukiam!“ – feisbuke rašė Juozas.

Kaip girdėjau, viskas dabar yra tvarkoje, jis ligoninėje. Nėra taip blogai, kaip galėjo būti, – DELFI pasakojo J. Liesis, – Platesnių komentarų dabar ir nereikia, svarbiausia, kad artimieji dabar parodytų jam dėmesį, parodytų, kad jis jiems labai svarbus. Manau, tai vienintelis dalykas, kurio jam dabar reikia.“

J. Liesis Igorį apibūdino kaip gerą ir šiltą žmogų, o į klausimą, ar buvo ženklų, prognozuojančių nelaimę, jis nenorėjo atsakyti. „Fainas, nuoširdus ir labai šiltas žmogus, – komplimentus dalijo J. Liesis. – Nemanau, kad apskritai reikėtų apie tai kalbėti dabar. Reikia dabar palikti kaip yra, nes dabar viskas yra artimųjų reikalas, o ne aplinkinių žmonių. Palikime tai artimiesiems.“

DELFI pakalbintas atlikėjas Aras Vėberis neslėpė liūdesio dėl bičiulio nelaimės: „Žinojau daug anksčiau apie šitą jo problemą. Artimam draugų ratui tai nebuvo naujiena. Apie tai viešai nekalbėjome, visaip kaip stengėmės jam padėti. Man pačiam ir stresas, ir šokas. Labai gaila.“

Grupės „Naktinės Personos“ įkūrėjas pridūrė, jog dabar svarbiausia – nespausti ir neslėgti I. Kofo. Anot A. Vėberio, svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi.

Igoris Kofas ir Aras Vėberis

I. Kofo bičiulis Vaidotas Valiukevičius, kuris šiuo metu yra grupės "The Roop" vokalistas, tikino, jog atlikėjo problemos bičiuliams nebuvo naujiena.

„Didžiausia bėda yra įstatymuose. Draugai nieko negali padaryti. Mūsų šalyje ši bėda yra labai didelė, reikėtų drąsiau keisti įstatymus, kad galima būtų žmonėms pagelbėti greičiau, o ne laukti paskutinių minučių.

Aš nieko nekaltinu. Reikia daugiau informacijos, net ir patiems giminaičiams – ką daryti ir nuo kada reikia drąsių žingsnių.

Draugai nieko negali – gali kalbėtis ir su giminaičiais, ir su gydyklom. Ir gydyklose tik paklaus: kur sutikimas iš giminaičių?“, – nusivylimo neslėpė V. Valiukevičius.

Savo feisbuko paskyroje apie I. Kofo nelaimę prabilo ir atlikėja Erica Jennings:

„Tyla žudo. Mes netekome tiek daug žmonių dėl tos kurtinančios tylos. Draugai ir kolegos, prašau, paskambinkite ar parašykite Igoriui – leiskite jam žinoti, kad esate kartu, kad jums rūpi. Aš tą tik ką padariau. Jis – nuostabios sielos turėtojas. Suprantu ir Olegą – jis stengiasi išgelbėti Igorio draugus, jo šeimą. Aš jo vietoje daryčiau tą patį.“ (išversta iš anglų kalbos)

Igoris Kofas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)