„Užjaučiame Karolio šeimą ir kolegas. Visi kartu esame susitelkę ir bandome suprasti kokios buvo šio įvykio priežastys. Dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo negalime daryti jokių skubotų išvadų, todėl prašome ir visų kitų to vengti. Karolis buvo labai darbštus studentas. Jis artimai bendravo su kurso draugais ir dėstytojais. Šiuo metu LMTA teatro ir kino fakultete esame sudarę studentų ir dėstytojų darbo grupes, kurios siekia suprasti situaciją ir svarsto prevencines galimybes ateityje. Taip pat fakultete dirba ir „Krizių įveikimo centro“ psichologų komanda“, – kalbėjo prof. Zbignevas Ibelgauptas.

„Karolio mirtis mus visus šokiravo. Šioje profesijoje, kaip ir daugelyje kūrybinių profesijų dėstytojas tik padeda studentui studijuoti, jis tik pataria. Kitos kūrybinės profesijos lygiai taip pat yra susijusios su įtampomis. Nepritariu išreikštoms nuomonėms apie patyčias. Net atvirkščiai, čia visas kursas yra kaip šeima. Konkurencija aktoriaus profesijoje tikrai didelė. Šiame kurse nebuvo blogos atmosferos, juo labiau įtampos tarp dėstytojų ir studentų. Mes kaip tik bandome išvengti bendravimo distancijos, mokymosi proceso metu skatiname atvirą dialogą“, – komentavo LMTA dėstytojas, aktorius Darius Meškauskas.

Girdime nuomones, kad akademijos studentų krūvis yra per didelis. Pirmajame kurse būsimieji aktoriai iš viso per savaitę turi 16 kontaktinių valandų su kurso dėstytojais, iš kurių 7 skiriamos specialybės dalykams. Likęs laikas skirtas studentų savarankiškam darbui – etiudų kūrimui, studentų improvizacijoms, teksto mokymuisi. Su kiekvienais studijų metais dalykų ir kontaktinių valandų skaičius mažėja, ketvirtajame kurse jų lieka 7 per savaitę.

„Mūsų uždavinys studentus mokyti profesijos, padėti jiems atskleisti savo aktorines savybes. Kokia vietą čia gali užimti patyčios? Kaip tu gali atskleisti žmogų iš jo tyčiodamasis? Visi šie žiniasklaidoje pasirodę komentarai man yra naujiena, kuri tikrai apstulbino. Per savo ilgą darbo praktiką aš neprisimenu tokių atvejų. Mes visi dirbame pagal sudarytus darbo planus, o patyčios nėra naudojamos, kaip metodas. Mes tikrai turime ir individualių paskaitų su studentais, susitikę aptariame kylančias problemas, bandome išsiaiškinti kas jiems trukdo. Man gyvenime nešautų į galvą studentui pasakyti, koks jis netinkamas ar nevykęs. Aš nežinau, kaip tie žmonės, kurie išreiškė savo nuomonę spaudoje, su tuo susidūrė, tikriausiai tai individualūs atvejai. Man labai sunku kalbėti šia tema, mes gedime kartu su visu kursu“, – kalbėjo LMTA dėstytoja, aktorė Nelė Savičenko.

Labiausiai šio įvykio paliestus asmenis psichologai konsultuoja individualiai. Taip pat kiekvienam kursui yra organizuojami grupiniai susitikimai su psichologais siekiant suteikti emocinę paramą bei informaciją apie krizių įveikimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)