Kalėdiško vakaro nepraleido atlikėjas Donatas Baumila su žmona Donata, TV laidų vedėjai Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė ir Arnas Mazėtis. Juos drauge su brangiais žmonėmis prie bendro vaišių stalo subūrė kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, pristatanti savo naujausią darbą – knygą „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.

Po kuklaus R. Ničajienės ir T. Eroglu knygos atsiradimo pristatymo, visi susirinkę buvo pakviesti gaminti iš anksto suplanuotos vakarienės pagal „Gero maisto dienoraščio“ knygos receptus: pikantiškų grikių miltų blynelių su silke, silkės prakando ant burokėlių patalo, orkaitėje keptų vištienos suktinukų su spalvingomis kopūstų salotomis, o desertui – šokoladinį grikių miltų ir riešutų pyragą bei šokoladu glaistytų kokosų gniūžčių.

„Visada, gamindama maistą, renkuosi šviežius, natūralius ir naudingus vietinius sezoninius produktus. Iš šio įpročio gimė ir mano maisto tinklaraštis, ir pirmoji knyga. Gilindama žinias apie sezoninį maistą, susidomėjau ir taip vadinama „švaria mityba“, kurią savo naujausioje knygoje vadinu „geru maistu“. Jis labai glaudžiai susijęs su maisto sezoniškumu. Švarios mitybos šalininkai rekomenduoja valgyti kuo daugiau ir įvairesnių vietinių sezoninių vaisių, uogų, daržovių“, – sako maisto tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Pasak jos, mityba pagal metų laikus ir švari mityba labai paprastai suderinamos. „Tai nereikalauja jokių drastiškų įprasto raciono pokyčių: nereikia atsisakyti mėgstamų produktų, mėsos ir net saldumynų. Pagrindiniai šios teorijos principai pataria rinktis kuo mažiau apdorotą maistą bei atsisakyti rafinuotų produktų, tokių kaip balti miltai, baltasis cukrus, baltieji ryžiai, bei juos keisti natūralesniais“, – sako R. Ničajienė.

Gaminant patiekalus, jų maistingumą ir naudą sveikatai atskleidė dietistė, sveikatos mokslų Norvegijoje magistrantė Toma Eroglu. Ji peržiūrėjo kiekvieną R. Ničajienės knygai parinktą receptą, jį įvertino ir savo verdiktą pateikė knygoje. Iš viso knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ surašytas 91 receptas – po vieną kiekvienai žiemos dienai. Pavasario, vasaros ir rudens receptus R. Ničajienė sudės į dar tris „Gero maisto dienoraščio“ serijos knygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)