Pirmą kartą apie darbą pas jį L. Čeprackas Arnui užsiminė filmuojant laidą, pačiame gaminimo įkarštyje. Aiškiai matėsi, kad Arną tai visiškai išmušė iš vėžių – jis net kelis kartus atsisuko į laidos šeimininką, kol sugalvojo, ką atsakyti. „Tada jo net nesupratau, - nusijuokia Arnas. „Turbūt tuo metu pirma mintis buvo tiesiog dar labiau stengtis, kad tik kuo geriau viską padaryčiau. Bet, žinoma, tokie žodžiai labai nustebino.“ Šioje istorija susipina viskas – ir talentas, ir darbštumas, ir sėkmė, ir ši kombinacija jauno vaikino gyvenimą apvertė 180 laipsnių.

Kaip pirmą kartą atsidūrei virtuvėje?

Viskas prasidėjo, kai atsikrausčiau studijuoti į Vilnių – tada tiesiog reikėjo bet kokio darbo, ir visiškai atsitiktinai įsidarbinau virėju. Mane tai užkabino jau tada. Vėliau kuriam laikui buvau išvykęs pagyventi į Angliją, o grįžęs į Panevėžį žinojau, kad vėl noriu ieškoti darbo su maistu. Tame pačiame suši bare dirbau trejus metus.

Kodėl sugalvojai dalyvauti laidoje „Lietuvos superšefas“?

Viena iš priežasčių, kodėl ėjau į šį šou, buvo tikslas susirasti darbą profesionalioje virtuvėje – galvojau, galbūt ši laida padės susikurti kokių nors perspektyvų ateityje, kadangi gyvenimą sieju būtent su maisto gaminimu. Žinoma, nesitikėjau, kad galėčiau ko nors panašaus sulaukti iš paties Liutauro, tačiau vyliausi, kad bent jau po šio šou bus lengviau susirasti naują darbą – žmonės pamatys, kaip ir ką sugebu, galbūt atsiras ir koks nors pasiūlymas.

Ar galėjai patikėti Liutauro žodžiais, kai pirmą kartą juos išgirdai?

Aš labai norėjau tuo tikėti, tačiau vis sukosi mintis, kad gal tai tebuvo šou elementas, galbūt jis tai pasakė tik tam, kad pasakytų. O kai vėiau sulaukiau Liutauro skambučio, pradžioje net nesupratau, kas skambina – tačiau balsas girdėtas, turėtų būti pažįstamas žmogus. Tada jis manęs klausia – tai kaip sekasi su buto paieškomis Vilniuje? Tik po šito klausimo patikėjau, kad skambina Liutauras, kuris dar pridūrė, kad turi man ką pasiūlyti.

Tikriausiai išgirdus tokį pasiūlymą apsispręsti buvo lengva?

Net negalvojau (šypsosi), sutikau iš karto! Iš Panevėžio išsikrausčiau vos per porą dienų. Jei tik Liutauras būtų pasakęs – atvažiuok šiandien, tikrai būčiau tą pačią dieną susikrovęs daiktus ir atvažiavęs (juokiasi).

Kaip reagavo tavo šeima, mergina?

Mano draugė atsikraustė kartu, šiuo metu ieškosi darbo Vilniuje. Mama labai palaiko, sesė irgi, visi džiaugiasi – tik stebiuosi, kaip įvairiuose socialiniuose tinkluose staiga pradėjo rašyti tokie giminės, su kuriais išvis turbūt niekada nesu bendravęs, atsirado ir draugų, su kuriais bendravimas jau buvo nutrūkęs... (šypteli)

Vos pradėjęs darbuotis kulinarijos ir meno lofte „Gastronomika“, Arnas teigia pradėjęs nuo pačių paprasčiausių darbų, o viską, ką išmoksta, stengiasi pasižymėti. Tai išgirsta pro šalį einantis naujasis Arno kolega Vytautas: „Pas mus nieko užmiršt negalima“, - nusijuokia jis. „Arnas labai gerai varo, greitai mokosi, visi pastebėjo“, - pridūrė „Gastronomikos“ senbuvis. „Manau, Liutauras pastebėjo, kad stengiuosi, esu darbštus, turiu idėjų – galbūt dar negaliu jų iki galo išbaigti dėl žinių ir patirties trūkumo, bet manau, kad mano užsidegimą jis turėjo pastebėti. Gal dar ir kažkiek talento“, - ypatingiai kukliai šyptelėjęs atsako Arnas, paklaustas ką, vaikino nuomone, jame įžvelgė L. Čeprackas.

L. Čeprackas: aš sužibusį talentą pastebiu visada

Tuo tarpu pats L. Čeprackas naujai atrastam komandos nariui negailėjo pagyrų. „Apie žmogų šneka jo darbai, o ne jo paties nuomonė apie save. Pirmiausia, Arnas yra tiesiog labai teisingas žmogus. Jis –žiauriai darbštus bičas, be to, tik atėjęs čia pasakė, kad jam svarbiausia yra žinios,“ – kalbėjo laidos „Lietuvos superšefas“ šeimininkas.

„Laidoje jau turėjome visokių šmikių – t.y., žmonių, kuriems atrodo, kad jie yra žiauriai geri. Tokie manęs visiškai nedomina, aš jų gyvenime nepasiimčiau pas save dirbti, net jei man mokėtų, arba jei jie dirbtų nemokamai. Žmoguje turiu matyti perspektyvą. O Arnas nori judėti į priekį ir mokytis, jis žingeidus, turi galvą ant pečių, prisimena dalykus, kuriuos tu jam sakai“, - toliau savo pasirinkimą aiškino L. Čeprackas.

Laidoje Arnas pagarsėjo prieš kiekvieną savo patiekalą kartojamais žodžiai, kad tai jis daro pirmą kartą. Kaip tokius eksperimentus vertina patyręs virtuvęs šefas? Negi geriausi kulinarai gali sau leisti šitaip rizikuoti, kai jų patiekalus ragauja pati išrankiausia publika?

„Tokie eksperimentai yra labai gerai, tai reiškia, kad žmogus nebijo bandyti ir nebijo žengti žingsnio. Didžiausia problema yra nueiti lengviausiu keliu. Aš irgi esu iš tų žmonių, kuris beveik visada šauna iš pirmo karto. Bet yra kitas dalykas – juk visi Arno eksperimentai daugiau ar mažiau dar ir pasisekdavo. Pagal tai žmogų ir vertini. Jeigu visi jo eksperimentai būtų buvę nuliniai, tuomet negalvočiau, kad jis man reikalingas. Bet kadangi Arno bandymai, prie viso to jo grožio, dar ir sekasi, reiškia, viskas su juo yra tvarkoje“ – kalbėjo šefas L. Čeprackas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)