Verslininkas Ugnius Kiguolis feisbuke išliejo pyktį. Vyras teroro išpuolį Paryžiuje susiejo su lietuviams itin jautria tema – pabėgėliais. „Kaip manot, brangieji tolerastai, kiek iš ateinančių pabėgėlių bus ISIS ir kada bus skerdynės „Akropolyje“? Aj, gi žinau atsakymą!!! Pabėgėliai ir bėga nuo ISIS ir Paryžiaus pavyzdys jums dar labiau parodo, kad reikia būri humaniškiems. Žinote ką!! Siūlau persiinstaliuot galvas, kol patys nežuvot nuo rankos, kurią norite maitinti.“

Savo prierašą feisbuke Ugnius pažymėjo žymele #notolerance (liet. Jokios tolerancijos – DELFI).

Ugnius Kiguolis

Parfumeris Aistis Mickevičius feisbuke paliko trumpą žinutę: „Paris, je t'aime“ (liet. Paryžiau, aš tave myliu – DELFI). Dažnai Paryžiuje viešintis nišinių kvepalų kūrėjas prie prierašo pasidalijo ir taikos ženklu, stilizuotai susietu su Eifelio bokšto siluetu.

Aistis Mickevičius

Atlikėja ir verslininkė Viktorija Mauručaitė feisbuke pasidalijo Eifelio bokšto nuotrauka su užrašu „Pray For Paris“ (liet. Melskimės už Paryžių – DELFI).
Viktorija Mauručaitė

Dainininkas Vaidas Baumila feisbuke užstojo kai kuriuos musulmonus. „Ne visi, išpažįstantys islamą, yra teroristai. Bet beveik visi teroristai išpažįsta islamą. Tikiuosi, mano paryžiečiams draugams viskas gerai. P.s. Žinios apie tai daug nekalba, bet vakar Beirute 44 žuvo po sprogimo, 18 sušaudyta Bagdade.“
Vaidas Baumila

Režisierius Romas Zabarauskas taip pat liko sukrėstas nakties įvykių. „Nesu tikintis, tačiau šiuo metu norisi pasimelsti už Paryžių. Išlikite stiprūs“, – nedaugžodžiavo Romas.
Romas Zabarauskas

Dainininkė Baiba Skurstenė-Serdiukė taip pat skausmą išliejo feisbuke. „Taip spaudžia širdį. Meldžiausi už visus rusus, žuvusius lėktuvo katastrofos metu Paryžiuje. Bet baisiausias dalykas, kai teroristai žudo žmonės. Dėl ko? Paskleiskime šiek tiek meilės. Sustabdykime šią beprotybę“, - angliškai rašė Baiba.

Baiba Skurstenė

Andrius Mamontovas feisbuke savo skausmą išliejo vos keliais žodžiais. „Neturiu žodžių apie tai, kas vyksta Paryžiuje. Pasaulis šiomis dienomis toks liūdnas“, - nedaugžodžiavo anglų kalba įrašą rašydamas A. Mamontovas.
Andrius Mamontovas

Fotomenininko Gedimino Žilinsko mylimoji Deimantė Kazėnaitė feisbuke paviešino nuotrauką ir prirašė: „Melskimės už Paryžių, jiems to reikia. Už visus nekaltus žmones ir jų šeimas.“ Mergina įrašą taip pat rašė anglų kalba.
Gediminas Žilinskas

Grupės „Pinup Girls“ atlikėja Viktorija Sutkutė savo feisbuke išliejo pyktį: „Visus musulmonus deportuot iš Europos!“ Tiesa, mergina, rašydamą įrašą, paminėjo žodį „babajai“, tačiau sulaukusi dėl to nemenkos kritikos, pakeitė jį žodžiu „musulmonai“
Viktorija Sutkutė

Olegas Surajevas taip pat išreiškė savo nuomonę ir pareiškė užuojauta: Tai yra iššūkis, tai civilizacijos išbandymas. Kiekvienas žmogus savo viduje turi smerkti vidinį morozą, kuris jam sako: Va va va va, matai, aš gi sakiau, aš gi sakiau. Norėjai tų pabėgelių Europoje? Vat jums ir rezultatas, vat jūsų humanizmo/liberalizmo rezultatas.

Norėčiau pastebėti, kad humanizmo/liberalizmo kritikai nepasiūlo jokios alternatyvos. Ir jokios alternatyvos nėra. Yra tik vakarietiška civilizacija, kitokios pasaulis mums nepasiūlė.

Kaip keistai nuskambėtų, bet tie įvykiai Prancūzijoje parodo, kiek laisvos visuomenės/ tolerancijos/ liberalizmo idėjos stiprios pasaulyje, kad žmonės, kurie atseit kuria alternatyvų pasaulį“, nerado jokio argumento, o gali paveikt tik teroro aktais. Tuom mes ir stiprūs, mes turime argumentų, mes turime laisvę ir jos neatimti, neapšaudyti, neužgrobti. Žmonės virš gyvuliškų instinktų.

Užuojauta Prancūzijai, užuojauta žmonėms.

Olegas Šurajevas

Rolando Skaisgirio žmona Vaida taip pat neliko abejinga Prancūziją ištikusios tragedijos. Ji feisbuke išdėstė savo požiūrį. Mums atrodo labai neteisinga, kai mūsų tauta yra tapatinama su emigracijoje liūdnai pagarsėjusiais marozais ar lengvabūdėmis mergelėmis iš Lietuvos. O kodėl daug kam atrodo teisinga visus musulmonus tapatinti su psichiškai nesveikais islamistinių grupuočių nariais? Penktadienio teroro aktų virtinė Paryžiujebrutali, protu nesuvokiamo, smerktino žiaurumo išraiška. Man labai gaila visų žuvusiųjų, jų artimųjų, visų prancūzų. Neįmanoma suprasti, kaip galima daryti tokius dalykus, dangstantis tikėjimu ar atsidavimu savo tautai. Tačiau feisbuke reiškiami raginimai iššaudyti visus babajus yra taip pat nenormalūs“, – rašė Vaida.

Vaida Skaisgirė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)