Pasveikinti atvyko „Mados infekcijos“ organizatorė, buvusi manekenė – Renata Mikailionytė, keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius su žmona Laisve, renginį vedusio rašytojo A. Užkalnio mylimoji Fausta Marija Leščiauskaitė, „Mis Lietuva 2013“ laimėtoja Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė bei būrys draugų.

Knygoje „Tobulas kūnas“ autorius palietė mitybos, treniruočių bei motyvacijos temas, tačiau nusprendė, kad motyvacijai reikia skirti kur kas daugiau dėmesio. A. Pauliukevičius palygino motyvaciją su vaikščiojimu į tualetą: „ Kai žmogus nori į tualetą – jis jį susikūria. Taip pat ir su sportu, kai labai nori, rasi būdų sveikai maitintis ir sportuoti“.

I. Adams renginį pradėjo išradingai: moteris pakvietė prie lėkštėmis nukrauto stalo ir uždavinėjo mįsles apie dažniausiai žmonių kasdien vartojamą maistą, tuo pat metu pateikdama sveikesnes, mažiau kalorijų turinčias alternatyvas.

„Gal yra žmonių, kurie pusryčiams mėgsta sumuštinius? Sumuštinį iš duonos, sviesto, dešros bei sūrio sudaro 674 kcal (kalorijos - DELFI)“ – svečius aiktelėti privertė I. Adams. „Tuo tarpu kiaušinis, šiek tiek špinatų bei dubenėlis avižų košės turi vos 307 kcal.“ – sveikesnę alternatyvą pasiūlė knygos autorė.

Kalbai pasisukus apie priešpiečius, I. Adams atidengė graikiško jogurto dubenėlį su kiviais bei chia sėklomis ir paragino svečius spėti, kiek gi kalorijų sudaro šis patiekalas, tuo pat metu patiekdama dažną užkandį prie kavos – varkšės sūrelį. Svečiams spėliojant, jog sūrelį turėtų sudaryti apie 100 kcal, I. Adams nustebino atskleisdama, jog jį sudaro netgi 356 kcal., kai tuo tarpu užkandį su kiviais – 245. Moteris patarė priešpiečiams valgyti vaisius, riešutus, jogurtą.

„Ką dažniausiai gaunate dienos pietums kavinėse?“ – klausė I. Adams atidengdama didžiulę lėkštę su kijevo kotletu, bulvių koše bei kopūstų salotomis ir sveikesnę alternatyva pietums – lėkštę su garintomis daržovėmis ir vištienos krūtinėle. Pietų variantą su kijevo kotletu sudarė 772 kcal, o sveikąjį – vos 427.

Pavakariams moteris siūlė valgyti liesos varškės su mandarinais bei migdolų riešutais, kurių porciją sudarė 405 kcal. I. Adams nerekomendavo valgyti grūdėtos varškės su uogiene nors porcija šio maisto ir nusileido kalorijų skaičiumi – 219 kcal.

Vakarienei rekomendavo valgyti žuvį su garintomis daržovėmis ir šviežiu avokadu (468 kcal.). Knygos autorė taip pat siūlė vengti daugumos mėgstamų koldūnų su grietine, kurių vidutinę porciją sudaro 513 kcal.

Pristačiusi abu dienos raciono variantus I. Adams atskleidė, jog vidutiniškai moteris per dieną turėtų suvartoti 2000 kalorijų. Sveikesnę alternatyvą sudarė 1852 kcal, kai tuo tarpu valgiaraštis į kurį įėjo kijevo kotletas ir koldūnai – 2500 kcal.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)