Pasak Rusijos mokslininkų, apie 65 procentai mikčiojančiųjų yra kairiarankiai. Kartais jie to net nežino, nes mikčiojimas nėra išprovokuotas streso ar kitų veiksnių.

Apie 25 proc. žmonių mikčiojimą lemia genai ir tik apie 10 proc. žmonių mikčiojimas atsirado dėl psichinės traumos.

Taigi, kas dar turėjo šią ydą?

1.Golfo žvaigždė Tigeris Woodsas 2006 metais laidai „60 minučių“ prisipažino: „Žodžiai tiesiog dingsta kažkur tarp smegenų ir burnos“.

Mikčiojimo sportininkas teigia atsikratęs dar mokykloje, taip pat kalbėdamasis su savo šunimi. Būtent šis įvykis turėjo įtakos atidarant specialų „Tiger Woods Learning Center“, kur gydomi vaikai su kalbos sutrikimais.

2. Aktorė Julia Roberts ir jos brolis Ericas Robertsas abu turėjo šią problemą, todėl 2008 metais abu tapo „Stuttering Foundation of America“ geros valios ambasadoriais.

3.„Ir velnias dėvi Prada“ žvaigždė Emily Blunt pasakoja, kad dėl mikčiojimo jos vaikystė prabėgo gydytojų kabinetuose, tačiau jų gydymo būdai neveikdavo. Tačiau vieną dieną mokytoja pasiūlė mergaitei sakyti eilėraščius skirtingais akcentais ir tai puikiausiai suveikė.

4.Politikas Joe Bidenas iki šiol mikčioja, tačiau teigia esąs su tuo susitaikęs ir net laiko šį kalbos sutrikimą jam siųsta Dievo dovana: „Tai mane padarė stipresniu ir, tikiuosi, geresniu žmogumi“.

5.„Kietas riešutėlis“ Bruce`as Willisas mikčiojo nuo devynerių. Būdamas septyniolikos jis pradėjo lankyti aktorystės mokyklą ir būtent ji padėjo pasveikti: „Kai užlipu ant scenos, baigiu mikčioti. Todėl stengiausi kuo daugiau ten būti. Keista, bet man tikrai padėjo, siūlyčiau visiems tai pabandyti“.

6.Holivudo žvaigždė Samuelis L.Jacksonas prisipažįsta vis dar nesugebantis atsikratyti mikčiojimo, todėl filmavimo aikštelėse tiesiog paprašo pakartoti dublį.

7.Kas galėjo pagalvoti, kad garsusis Darthas Vaderis iš „Žvaigždžių karų“ turi bėdų su kalba? Aktorius Jamesas Earlas Jonesas iki aštuonerių metų nesikalbėdavo su niekuo, išskyrus artimiausius šeimos narius ir fermos gyvulius.

8.Krepšinio legenda Billas Waltonas stipriai mikčiojo iki 28-erių. Tačiau sužinojęs, kad televizija jam siūlo komentatoriaus darbą, sportininkas greitai susitvarkė su šiuo kalbos sutrikimu ir dabar mielai dalina patarimus savo interneto svetainėje.

9.„Ponui Bynui“ Rowanui Atkinsonui mikčiojimas nesutrukdė nei pabaigti krūvos aukštųjų mokyklų, nei tapti kino žvaigžde.

10.Noelis Gallagheris iš grupės „Oasis“ sako dėl to ir pasirinkęs dainavimą, nes dainuodamas nemikčioja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)