Šventės kaltininkas į muziejų sukvietė garsius svečius, tarp kurių – Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas, Čilės garbės konsulas Rimtautas Vizgirda su žmona Birute, dizainerė Ramunė Piekautaitė su vyru verslininku Kęstučiu Verslovu, dainininkė Birutė Dambrauskaitė.

Įspūdingomis suknelėmis grožėjosi ir papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė, mados žinovas Eugenijus Skerstonas, balerina Kristina Tarasevičiūtė, iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius.

Į parodos atidarymą atvyko ir antradienį ažiotažą sukėlusi Seimo narė Dalia Teišerskytė.

Antradienį vykusiame Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės posėdyje afroamerikietį ji pavadino negru ir tikino, kad jis kvepėjo taip pat kaip klozetas.

„Kai skridau iš pasaulio parlamentarų kongreso ir kitų šalių parlamentarai skrido kaip priklauso, kaip žmonės, o man teko sėdėti tarp negro ir klozeto, t.y. afroamerikiečio, ir abu jie kvepėjo vienodai. Kitų šalių parlamentarai praeidami klausė manęs, kodėl aš čia sėdžiu, gal man bloga, man buvo gėda už mūsų valstybę“, – vieną savo komandiruotę prisiminė ji.

DELFI paklausta, ar nemano, kad šie žodžiai – įžeidūs, D. Teišerskytė patikino besigailinti ne to, kad juos pasakė, o to, kad tuo metu afroamerikiečiui nedavė į nosį.

Vienintelėje pasaulyje kolekcijoje, kuri bus pristatoma Vilniuje, dominuoja išskirtinį skonį turinčių didikų ir ponų vakariniai drabužiai: nėriniai, taftos, tiulio, šilko audiniai, unikalūs papuošimai, kirpimai ir siluetai.

Pasinerti į šimtmečio madų kelionę kartu su A. Vasiljevu galite paspaudę ant šios nuorodos.

Siūlome pasigerėti ir parodoje eksponuojamais vakariniais apdarais:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)