A. Iss Engel iškelta baudžiamoji byla pagal 182 straipsnio 1 punktą. Pagal straipsnį, tas, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą ar turtinę teisę, išvengė turtinės prievolės arba ją panaikino, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Realybės šou „Paslapčių namai“ išgarsėjusi Avgustina prieš kelis metus pradėjo dizainerės karjerą. Mergina, iš pradžių siuvusi šortukus, vėliau ėmėsi ir striukių bei kailinių. Vis tik netrukus po jos veiklos pradžios, ėmė lietis skundai.

Ne viena jos klientė skundėsi nekokybiškomis prekėmis, tačiau daugiausia skundų dėl esą paimamų ir negrąžinamų pinigų. Pareiškimą policijai dėl Avgustinos pateikė Mingailė ir Saulius. Jie tikina iš A. Iss Engell neatgaunantys net 770 eurų.

Anot jų, tiek kainavo Mingailei patikę kailiniai. „Avgustina parašė, kad pati juos siuva, todėl pradžioje reikėtų pervesti bent dalį pinigų, kad galėtų užsakyti audinės kailį. Vasario mėnesį pervedžiau 170 eurų ir ji pranešė, kad kailį jau gali užsakyti“, – savo istoriją dėstė klientė. Kitus pinigus mergina pervedė kovo ir balandžio mėnesiais, po 300 eurų.

„Parašiau Avgustinai, kad grįžtu į Lietuvą ir galėčiau pasiimti kailinukus, tačiau ji nieko neatsakė. Bandžiau skambinti, bet į skambučius neatsakė“, – bergždžias pastangas atsiimti nusipirktą prekę apibūdino Mingailė.

Pirmąją įmokos dalį, 170 eurų, į Avgustinos nurodytą sąskaitą pervedė Mingailės kolega Saulius. Likusius pinigus pervedė pati Mingailė.

Saulius DELFI pasakojo, kad reikėjo nemažai pasistengti, jog policija pradėtų tyrimą, nes Avgustina neturi jokios parduotuvės ar įmonės. „Ji dirba pagal verslo liudijimą, jos verslas nėra aiškus, nes ji vadovaujasi žodiniu susitarimu“, – pasakojo nuo Avgustinos nukentėjęs Saulius. Anot vaikino, jis pasimokė iš šios istorijos ir pataria kitiems būti budresniems.

Įvairiuose interneto forumuose taip pat gausu skundų dėl Avgustinos vykdomos veiklos. Merginos skundžiasi dėl neva nagaunamų prekių arba dėl niekaip nesusigrąžinamų pinigų. Kai kurios merginos ragina jungtis ir drauge pateikti pareiškimą policijai, dar kitos džiūgauja nesusiviliojusios Avgustinos prekėmis.

Pati Avgustina prieš kelias savaites DELFI pasakojo, kad savo kaltės čia neįžvelgia. „Pinigus iš klienčių imdavau prieš darbus, tik tada pradėdavau siūti, supirkinėti medžiagas ir taip toliau. Apie tai jos žinojo ir ačiū toms, kurios laukė ir patikėjo mano tiesa, o ne kažkieno sugalvotomis istorijomis apie mane, – už supratingumą dėkojo Avgustina. – kai kurios prašė grąžinti pinigėlius už pavėlavusias prekes, aš privalėjau grąžinti, bet iš ko? Kai jau viskas supirkta iš tų pačių pinigų... Pradėjau krapštyti visus savo pinigus, žinoma, jos netikėjo, kad tai, ką aš sakau, yra tiesa, todėl pradėjo mane vadinti aferiste, prasidėjo kažkokie pareiškimai policijai.“

Pasidomėjus, kas nutiko su Mingailei patikusiais kailiniais ir kodėl jai niekaip nepavyksta atgauti pinigų, Avgustina dėstė, kad kailiniai buvo užsakyti, tačiau pirminiame apdirbimo etape – labai sugadinti. Anot dizainerės, ji nebegalėjo iš tokių kailinių siūti drabužio, o pinigai jau buvo išleisti kailiui, tad nebuvo iš ko ir grąžinti jų.

Kartu su Mingaile, norėjusia įsigyti Avgustinos kailinius, skundą policijai pateikė ir jos kolega Saulius. Pastarasis prašo atsiliepti daugiau jo likimo draugų: „Jei yra daugiau žmonių, nukentėjusių nuo A. Iss Engel, susisiekite su manimi 1111saulius@gmail.com.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)