„Jeigu mus valdo geri žmonės, viskas yra gerai, kai valdo pikti - mes bėgame“, - sakė atlikėja. Jos nuomone, Lietuvoje kiekvienas gali gerai gyventi ir ji savo pavyzdžiu tai įrodė.

„Viską, ką išmokau, išmokau Lietuvoje“, - sakė ji.

Jazzu teigimu, daugelis apleido Lietuvą ne dėl piktų paskatų ir negalima dėl to pykti. Ji Lietuvą lygino su Švedija, kurioje ji bendradarbiauja su garsia švedų grupe „Koop“. Atlikėjos teigimu, žmogus laisvai kurti ir ieškoti savęs gali tik tokioje valstybėje, kurioje normalu kiekvienam turėti po namą, porą automobilių ir gerą atlyginimą.

„Emigracijos nesuvokiu kaip problemos – man tai nėra problema, - sako Jazzu. – Nuo Lietuvos pabėgti gali, bet nuo žinojimo, savo šaknų nepabėgsi niekada“.

Jos nuomone, pabėgusių iš Lietuvos žmonių kol kas niekas nestabdo – egzistuojančią sistemą reikia keisti iš esmės.

Labai svarbu tobulinti švietimo sistemą – dabar tūkstančiai absolventų išleidžiami neatsižvelgiant į realijas ir rinkos poreikį. Vokalo meistriškumą tobulinusi ir Vilniaus, ir Londono universitetuose Jazzu sako, kad čia pasigedo praktikos, o ten – technikos.

Atlikėja radijo laidoje aptarė ir tolerancijos sąvoką „Tolerancija – visų mylimas žodis, tik niekas nežino, ką su juo daryti“, - sakė Jazzu, nuolat dalyvaujanti socialiniuose tolerancijos, smurto prieš moteris, rasizmo, savižudybių prevencijos projektuose.

Radijo laidoje Justė Arlauskaitė-Jazzu atskleidė savo požiūrį į pabėgėlius, pasakojo apie projektus išsyk keliose šalyse, aptarė skirtingų tautų požiūrį į muziką, toleranciją, bendravimą.

Radijo laida „Globali, bet Lietuva“ pradeda pasirengimą trečiajam Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimui, kuris įvyks kitą vasarą Lietuvoje. Laidą veda Ieva Davydenko ir Toma Pagojutė.

Anksčiau studijoje viešėjo Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, dainininkas Jurgis Didžiulis, lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Laida transliuojama kas antrą ketvirtadienį, 15.05 val. „Žinių radijo“ eteryje. Pokalbį su Juste Arlauskaite-Jazzu galite išgirsti čia.