„Nežinau, kaip ji dabar gyvena – šito jau geriau jos pačios pasiklauskite“, – antradienį sakė A. Daščenka, kuris su dar penkiais vyrais yra teisiamas dėl stambios pinigų vagystės iš SEB banko.

Buvęs skandalingosios atlikėjos sutuoktinis teigė, kad su M. Bui-Velečkiene nepalaiko jokių santykių, o su ja pasimato tik tada, kai ši atvyksta aplankyti nepilnametės dukros.

„Vaikas auga pas mane, aišku, Marina kartais aplanko – bendraujame tik dėl vaiko“, – pažymėjo jis.

Buvusios žmonos santuoka su „Agurkinių“ lyderiu A. Daščenkos nenustebino, tačiau jis nebuvo linkęs aptarinėti M. Bui-Velečkienės pasirinkimo.

„Ne, tikrai nepažįstu S. Velečkos, ši tema man neįdomi“, – paklaustas, ar jo kas nors nesieja su garsios nusikalstamos grupuotės lyderiu, sakė A. Daščenka.

Buvęs M. Bui-Velečkienės sutuoktinis antradienį praleido Vilniaus miesto apylinkės teisme, kur teisėja Nijolė Žimkienė po pertraukos nagrinėjo baudžiamąją bylą dėl daugiau kaip 200 tūkst. eurų vagystės iš SEB banko. Šią bylą anksčiau nagrinėjo kita teisėja, bet ji nutarė pasitraukti iš pareigų, todėl visus bylos duomenis teismui tenka tikrinti iš naujo.

Kartu su A. Daščenka taip pat teisiami saugos bendrovėje „G4S Lietuva“ dirbę keturi inkasatoriai – Maksimas Chaninas, Rokas Sabeckas, Paulius Maciulevičius ir Tomas Jurevičius. Kaltinimai dėl stambaus masto vagystės taip pat pateikti A. Daščenkos bičiuliui Markui Borisniovui.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad kaltinamieji per tris kartus iš SEB bankomatų galimai pagrobė inkasuojamas kasetes, kuriose buvo 326, 266 ir 125 tūkst. litų. Įtariama, kad kaltinamieji galėjo pagrobti net 717 tūkst. Lt.

Nusikaltimai buvo įvykdyti Vilniuje – 2010 m. rugpjūtį Gedvydžių g., 2010-ųjų lapkritį Nemenčinės pl. ir 2011-ųjų rugsėjį Antakalnio g.

Ilgalaikio ir kruopštaus ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai išsiaiškino, kad pinigus pagrobti iš bankomatų sumanė saugos bendrovėje dirbantys apsaugininkai. Atlikdami bankomatų inkasavimus jie savo bendrams atskleidė spynų kodus, kuriais pasinaudodami, įtariama, A. Daščenka ir M. Borisniovas pagrobdavo inkasavimo kasetes su pinigais.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas A. Daščenka ir kiti kaltinamieji kaltės nepripažįsta. „Tie kaltinimai yra absurdas“, – tikino buvusios dainininkės sutuoktinis. Interviu su A. Daščenka apie jam pateiktus kaltinimus – susijusiuose DELFI straipsniuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)