Ketvirtoji, Didžiosios taurės diena, yra pagrindinė, tad Viktorijos valstijoje ji skelbiama nedarbo diena.

„Pagrindinio prizo bėgimo metu sakoma, kad visa Australija sustoja, sumažėja elektros naudojimas, niekas nekalba telefonais, nes visi tuo metu būna prikaustyti prie televizorių arba yra žirgų lenktynių trasoje. Pagrindinis prizas laimėtojui – 6,2 mln. Australijos dolerių (4 mln eurų). Skaičiuojama, jog šią dieną bus išgerta 40 tūkstančių litrų prancūziško šampano, suvalgyta apie 10 tūkstančių sumuštinių su vištiena ir apie 6700 austrių“, – pasakoja Ž. Grigaitis.

Pasak verslininko, kompanijos, kurios reklamuojasi lenktynėse, šiai progai negaili milijonų ir daro viską, kad jų spindesys būtų kuo geriau matomas.

Į lenktynes renkasi pasaulio žvaigždės, tačiau prieš įeinant, visus patikrina itin griežti apsaugos darbuotojai.

Svečių sąrašas - įspūdingas. Čia apsilankė princesės Dianos dukterėčia Lady Kitty Spencer, aktorė Melissa Rivers, stilistas Bradas Goreski, didžėjus Davidas Guetta, modelis Jennifer Hawkins, fotografė stilistė Margaret Zhang bei Holivudo žvaigždė Hillary Swank.

Thank you team @swisseau for an awesome marquee unveil - couldn't be happier with our space @martinogroup 🐎

A photo posted by Margaret Zhang 章凝 (@margaret__zhang) on Oct 31, 2015 at 3:41pm PDT

🐎 @hilaryswank

A photo posted by Margaret Zhang 章凝 (@margaret__zhang) on Oct 30, 2015 at 11:50pm PDT

„Australiškos aukštuomenės žaidimai čia, Australijoje, labai skiriasi nuo Lietuvos. Šioje šalyje daugiau pinigų bei interesų. Būti svarbiu bei žinomu čia labai gerai, sporto žvaigždės Australijoje nešiojamos ant rankų ir vien už atėjimą į renginį gauna apie 50 tūkst. Australijos dolerių (32 tūkst. eurų). Žinoma, honorarai yra skirtingi, nes priklauso nuo žmogaus žinomumo, užimamos padėties visuomenėje“, – sako Ž. Grigaitis.

Jis pasakoja pastebėjęs, jog vietinės žvaigždės daro daugybę stiliaus klaidų: „Jei čia atvyktų dvidešimt Lietuvos gražuolių, jos taptų tikromis renginio pažibomis. Australės tikrai nelabai nutuokia, kaip atrodyti gražiai reikiamu laiku ir reikiamoje vietoje“.

Melburno žirgų lenktynės vadinamos ta vieta, kur gali pasitikrinti savo statusą. Negavę reikiamo dėmesio ir nepakviesti į VIP palapines dažnai tai priima labai skaudžiai. Jiems tai prilygsta asmeniniam įžeidimui ir dažnai net būna iškeliamos scenos.

Beje, šiemet lenktynėse - daug naujovių. Tai ir taksi aptarnavimas, ir kruiziniai laivai, kurie vienai dienai atplukdė 8 tūkstančius svečių iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)