Klientės kaltina sukčiavimu

Naujienų portalą DELFI jau ne pirmą kartą pasiekia laiškas su skundais, esą A. Iss Engel kuriami drabužiai labai nekokybiški, ji nemandagiai bendrauja su klientėmis ir net gavusi pinigus neatsiunčia prekės, o ką jau kalbėti apie pinigų grąžinimą.

Šį kartą į DELFI kreipėsi Avgustinos klientė Mingailė, kuri kaltina ją pasisavinus pinigus ir nesuteikus žadėtų paslaugų. „Pirkau kailinius, sumokėjau 770 eurų, tačiau jau beveik metus neatgaunu nei pinigų, nei kailinių“, – laiške rašė nukentėjusia kliente prisistačiusi Mingailė.

Šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti mergina pasakojo, kad Avgustinos Iss Engel kurtus kailinius pastėbėjo Feisbuke. „Avgustina parašė, kad pati juos siuva, todėl pradžioje reikėtų pervesti bent dalį pinigų, kad galėtų užsakyti audinės kailį. Vasario mėnesį pervedžiau 170 eurų ir ji pranešė, kad kailį jau gali užsakyti“, – savo istoriją dėstė klientė.

Kitus pinigus mergina pervedė kovo ir balandžio mėnesiais, po 300 eurų. „Parašiau Avgustinai, kad grįžtu į Lietuvą ir galėčiau pasiimti kailinukus, tačiau ji nieko neatsakė. Bandžiau skambinti, bet į skambučius neatsakė“, – bergždžias pastangas atsiimti nusipirktą prekę apibūdino Mingailė.

Pasak jos, Avgustina vis rasdavo priežasčių, kodėl negali atiduoti prekės: atostogauja, yra išvykusi, džiaugiasi šeimos pagausėjimu, dar negrįžo namo ir panašiai.

Į šią istoriją įsivėlė ir Mingailės bendradarbis, kuris, anot merginos, iš savo sąskaitos pervedė pirmąją įmoką.

Avgustina pateikia kitokią įvykio versiją

Susisiekus su Avgustina, ši neabejodama įvardijo klientės, kuri galėjo parašyti tokį skundą, vardą. „Mes su ja gražiai susitarėme apie pinigų grąžinimą dalimis“, – patikino dizainerė ir pridūrė, kad į šią istoriją įsivėlęs ir dar vienas vaikinas.

„Ji užsisakė kailinius, jos draugas apmokėjo pusę sumos, o ji – likusią. Dėl to ir užsakymo neatlikau laiku. Be to, du mėnesius laukiau audinės kailio, jį išdirbusi gavau ne tai, ko tikėjausi, jis buvo įplyšęs. Susitariau su panele, kad grąžinsiu pinigėlius dalimis, ji sutiko, maloniai pabendravome“, – pasakojo Avgustina ir patikino, kad vis tik vėliau sulaukė kaltinimų, esą ji negrąžina nei pingų, nei prekės.

Avgustina, išgirdusi kaltinimus ir ketinimus kreiptis į policiją, susisiekė su mergina ir išgirdo dar vieną šio nemalonaus įvykio versiją. „Parašiau, paklausiau, kodėl ji taip elgiasi, o ji pasakė, kad nekreipčiau dėmesio, nes tai jos „nesveikas“ draugas taip elgiasi, neva jis jai skolingas ir ji pati jį nuramins“, – pasakojo dizainerė. Pasak merginos, ji įtaria, kad net laišką redakcijai galėjo parašyti šis vaikinas, todėl ji paviešino savo ir Mingailės susirašinėjimą trumposiomis žinutėmis.

„Tikiuosi, jie tarpusavyje susitars, o aš galėsiu ramiai atlikti savo pareigas ir grąžinti pinigus dalimis, kaip ir susitarėme“, – vylėsi pašnekovė.

Avgustinos Iss Engel susirašinėjimas su kliente

Rožines svajones tapti klestinčia verslininke sužlugdė klientės

Avgustina, beveik dvejus metus puoselėjusi savo verslą, tikina, kad greitai suprato, kad jos verslas – žlunga. „Jau kurį laiką rytai būna sunkūs. Akyse ašaros kiekvieną rytą. Kaip dabar atsimenu 2014 sausio-vasario mėnesius, – savo istoriją pasakoja Avgustina. – Tuo metu gyvenau Kaune. Tiksliai neatsimenu, kurį rytą atsikėlusi supratau, kad mano verslas žlunga. Viskas pradėjo nesisekti: užsakymai masiškai vėlavo, siuvėjos pradėjo siūti nekokybiškai, kailių išdirbimas vėlavo, nieko laiku negaudavau...“

Su nesėkmėmis susidūrusi mergina netruko sulaukti priekaištų ir iš klienčių. „Pinigus iš klienčių imdavau prieš darbus, tik tada pradėdavau siūti, supirkinėti medžiagas ir taip toliau. Apie tai jos žinojo ir ačiū toms, kurios laukė ir patikėjo mano tiesa, o ne kažkieno sugalvotomis istorijomis apie mane, – už supratingumą dėkojo Avgustina. – kai kurios prašė grąžinti pinigėlius už pavėlavusias prekes, aš privalėjau grąžinti, bet iš ko? Kai jau viskas supirkta iš tų pačių pinigų... Pradėjau krapštyti visus savo pinigus, žinoma, jos netikėjo, kad tai, ką aš sakau, yra tiesa, todėl pradėjo mane vadinti aferiste, prasidėjo kažkokie pareiškimai policijai.“

Mergina ne kartą susidūrė su pareigūnais ir klientėms privalėdavo grąžinti paimtus pinigus. Tiesa, pareigūnai skirdavo laiką, per kurį Avgustina turėjo grąžinti jai pervestas pinigų sumas.

Be to, Avgustina tikina, kad ne visos klientės buvo sąžiningos. „Kiek yra tokių, kurioms per neapdairumą buvo išsiųstos prekės: liemenės, kailiniai, striukės... Kai patikrindavau, pamatydavau, kad jos nebuvo pervedusios pinigų. Susisiekus su jomis išgirsdavau, kad perves, bet, deja. Kai kurios sakydavo, kad pervedė, bet kai paprašydavau atsiųsti pavedimo išrašą – dingdavo.“

Verslininkės kelią baigusi Avgustina tikina, kad jai teliko išspręsti problemas su dar penkiomis priekaištų turinčiomis klientėmis ir papasakojo, kuo ketina užsiimti išsprendusi šio verslo problemas.

Grandiozinių planų turėjusi Avgustina be raminamųjų nebeužmiega

Dėl verslo į nemažai skandalų įsisukusi A. Iss Engel rėžia, kad nutraukia šią veiklą ir niekada nebepradės jokio verslo. „Negalvojau, kad taip sunku, o dabar suprantu, – kalbėjo Avgustina. – O planuose turėjau parduotuvę. Ačiū Dievui, laiku sustojau.“

Avgustina tikina, kad jau metus kasdien geria raminamuosius. „Geriu, kai naktys bemiegės, kai kyla mintys prieš save pakelti ranką, – skaudžius išgyvenimus liejo mergina. – Viskas susikrovė į vieną vietą: netekau tėvo, kurio gyvenime nebuvau mačiusi, nors planavome susitikimą ir bendravome telefonu kasdien, išsiskyriau su širdies draugu, iš kurio tikėjausi palaikymo bent žodžiais, o gavau tik apgaulę ir įskaudinimą... Visko aš juk negaliu pasakoti savo klientėms, viską reikia man pačiai nuryti ir toliau dirbti kaip robutui.“

Buvusi verslininkė lieja neviltį, neva klientės į ją nežiūrėjo kaip į žmogų, kuris gali turėti problemų, kuriam gali sunegaluoti sveikata ir panašiai. „Galbūt skaitantiems tai atrodys kaip nesąmonė, bet patikėkite, aš per tokią krūvą nesąmonių perėjau, kad to niekam niekada gyvenime nelinkėčiau, - nuoskaudą liejo mergina. – Nors nepasakoju to su viltimi, kad kažkas mane supras ar dėl kažkokio gailesčio. Tikrai ne. Tiesiog noriu, kad žinotumėte, kad žmonės iš klaidų mokosi.“

A. Iss Engel atviravo, kad verslininke tapo be niekieno pagalbos, visko mokėsi pati: būti buhaltere, administratore, finansininke. Anot jos, ji vertina žmones, kurie stengiasi kažką daryti, o ne visiškai nieko nedaro.

Į verslą spjovusi mergina pradeda naują karjerą – bus aerobikos trenerė. Pastaraisiais metais ji daug mokėsi ir jau nuo lapkričio pradės trenerės karjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)