Pastaruoju metu žinomo plaukų stilisto Facebook paskyroje pasipylė įrašai apie Dievą, tikėjimą ir savęs ieškojimą. „Tai, kad atsirado daugiau religinių įrašų nereiškia, kad anksčiu buvau nutolęs nuo Dievo. Šiuo metu turiu tam daugiau laiko, gyvenu „Pilnų namų bendruomenės“ vienuolyne“, – sakė pašnekovas. Stilistas atviravo, kad dar būdamas mažas jau po pirmųjų mišių pirštu rodydavo į altorių ir sakydavo, kad nori būtent ten. Globėjai jį kasdien vesdavo patarnauti mišioms, o jis džiaugdavosi galėdamas būti arčiau Dievo.

Paklaustas kaip atsirado „Pilnų namų bendruomenėje“ R. Danilevičius prisipažino, kad tam įtakos turėjo pažintis su dvasininku Valerijumi Rudzinsku. Anot pašnekovo, jame pajautė didelę dvasinę jėgą. „Pilnų namų bendruomenė yra labai ypatinga. Sunku nupasakoti žodžiais, reikia čia apsilankyti“, – teigė jaunas vyras. Nemažai įtakos atsiribojimui nuo visų turėjo ir tai, kad neseniai jis neteko savo grožio salono, kurį buvo atidaręs drauge su akcininku. „Dėl kelių žmonių įsikišimo žlugo visos mano svajonės, bet tikiu, kad kada nors ateis šventė ir į mano kiemą. Nors išgyventi šį praradimą buvo labai sunku“, – nusivylęs sakė R. Danilevičius.

Vyras atviravo, kad nelabai domėjosi aplinkinių nuomone dėl šio apsisprendimo. Esą, jam svarbus tik artimiausiųjų požiūris, kuris buvo teigiamas.

R. Danilevičius trumpai papasakojo ir apie savo dienotvarkę, kuri prasideda rytine malda. „Po maldos papusryčiaujame ir kimbame į darbus, kurie kaskart skirstomi skirtingai. Kartais tenka grėbti lapus, kartais – tvarkyti bažnyčią. 14 val. vėl meldžiamės, tuomet pietaujame ir tęsiame darbus iki 17 val. Vakare renkamės kalbėti rožinio, aukojame vakarines mišias. Pavakarieniavę skiriame laiką pamąstymams“, – atviravo plaukų stilistas. Jis sakė, kad dieną baigia 21.30 val. naktine malda, po kurios eina miegoti.

Į klausimą, kaip mato savo gyvenimą grįžęs iš „Pilnų namų bendruomenės“, R. Danilevičius atsakė, kad jam tai neaktualu, tad neapkrauna savęs panašiomis mintimis. „Atvykęs čia dažnai užduodavau sau klausimą, ar nesigailiu viską palikęs už katalikų bendrijos sienų. Tiesą sakant, nesigailėjau nė karto. Jaučiuosi čia laimingas, viskas puiku ir net nuostabu“, – dėstė jis.

Robertas Danilevičius neatviravo, kiek laiko ketina būti „Pilnų namų bendruomenėje“. „Galiu pasakyti tik tiek, kad tie, kurie mano, kad mane sutriuškino, liks nusivylę. Tokie išbandymai mane daro stipresniu ir galingesniu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)