Tai jie aptarinėjo socialiniuose tinklalapiuose, naujienų portalų komentarų skiltyse. Esą tai ypač girdima per vienos iš „X faktoriaus“ dalyvių, radijo stoties „Power Hit Radio“, priklausančios tam pačiam koncernui kaip ir TV3 televizija, vedėjos Ramintos Vyšniauskaitės pasirodyme.

„Autotune“ programa dažniausiai tobulinami radijo hitai. Suderinami atlikėjų balsai ir instrumentai. Programa padaro taip, kad viskas atsidurtų tinkamoje vietoje. Dažniausiai ši programa taikoma popmuzikos atlikėjams. Su šiuo „žaisliuku“ įmanoma pakelti ir nuleisti balso toną iki tam tikrų tikslių natų.

R. Vyšniauskaitė „X faktoriuje“ atliko lengvo pobūdžio Jessie Ware dainą „Wild moments“. Laidos įrašą pamatę gerbėjai subruzdo. Pasklido kalbos apie galimai kompiuteriu patvarkytą balsą. Internete pasipylė kontraversiškos nuomonės.

Paskambinus projekto dalyvei ir paklausus, ką ji mano apie tokią žiūrovų nuomonę, ši atsisakė kalbėti: „Aš nesutinku su šiuo teiginiu. Pati pamačiau įrašą tik sekmadienį. Skambinkite „TV Manijai“ („X faktorių“ kuriančiai prodiuserinei kompanijai – aut.past.). Gal Jums atrodo, kad ir mano lūžtantis balsas yra „Autotune“ programos dalis?“

Raminta Vyšniauskaitė

„X faktorius“ – vienas didžiausių muzikinių projektų, gimusių Didžiojoje Britanijoje. Dabar šis nuostabus, muzikos žinovus, mėgėjus ir kūrėjus vienijantis šou išvystytas daugiau nei 60 šalių. Apie tokį, žmonių mases įtraukiantį projektą, kiekvienais metais girdėti gandais apipintos istorijos.

Užsienio fanai be galo jautriai reaguoja į netikėtas dalyvių pergales, keistus teisėjų sprendimus. Pavyzdžiui, vienais metais nugalėjus Leonai Lewis, kuri dabar populiari dainininkė Jungtinėje Karalystėje, žiūrovai vienareikšmiškai šaukė „apsimetėlė“.

Kalbama, kad žiūrovai balsavo priešingai nei rodė rezultatai. Gerbėjai susirinko įvairiuose forumuose ir negalėjo patikėti tuo, kas įvyko. Jų manymu, organizatoriai net „X Faktoriaus“ nugalėtojo dainą kūrė moteriškos lyties atstovei. Su Leona varžėsi vyras.

Ką apie šiuos komentatorių kaltinimus kalba projekto prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas, skaityk portale MIESTE.lt