Susirinkusiųjų žvilgsnius traukte traukė kino juostos režisierė Giedrė Žickytė - įspūdinga suknia pasipuošusi moteris tapo ryškiausia vakaro dama.

Premjeroje dalyvavo ir specialiai iš JAV atskridusi pagrindinė filmo žvaigždė, Vito Luckaus mylimoji Tatjana Luckienė-Aldag bei jos vyras.

Premjera susidomėjo dizaineris Seržas Gandžumianas, televizijos laidų vedėja Beata Nicholson, aktorės Rasa Samuolytė, Aistė Diržiūtė bei atlikėja Jurga Šeduikytė, aktorius Giedrius Savickas, menininkė Nomeda Marčėnaitė, aktorė Redita Dominaitytė, dizainerė Sandra Straukaitė.

Gausiame susirinkusiųjų būryje buvo galima išvysti ir atlikėjus Ericą Jennings bei Jurgį Didžiulį, signatarą Algirdą Kumžą su žmona Toma, grupės „Skamp“ narį Vincą Alesių, aktorių Mindaugą Papinigį, stilistą ir floristą Mantą Petruškevičių ir daugelį kitų.

Prieš pradedant rodyti kino juostą žodį tarė ir Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis.

„Galiu pasidžiaugti, kad V. Luckaus darbai yra perduoti Lietuvai – saugūs ir eksponuojami. Didžiuojamės savo fotografais – ir šios dienos, ir klasikais“, – sakė kultūros ministras.

Prieš premjerą – netikėtas siurprizas. J.Šeduikytė susirinkusiems padovanojo dainą „Meistras ir Tatjaną“, kurią įkvėpė būtent šis filmas.

Kino juosta „Meistras ir Tatjana” kviečia pasinerti į aistringos meilės ir kvapą gniaužiančios fotografijos pasaulį. Jo centre – Vitas Luckus, vienas iš Lietuvos fotografijos mokyklos kūrėjų, su fotoaparatu išmaišęs visą Sovietų Sąjungą. Aplinkiniai vadino jį vikingu, kopijavo jo manieras, išvaizdą, žavėjosi, stebėjosi, pavydėjo, bijojo, perpasakodavo būtas ir nebūtas istorijas.


„Meistras ir Tatjana“ pavergė ir Lietuvos kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ komisiją – filmas buvo nominuotas net penkiose kategorijose, o apdovanojimų ceremonijoje nuskynė net keturias gerves, tarp jų – už metų geriausią režisieriaus darbą bei metų geriausią ilgametražį dokumentinį filmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)