Antradienį kovą su vėžiu pralaimėjusio maestro pagerbimo koncertą buvo patikėta vesti atlikėjui Marijonui Mikutavičiui – apie šviesaus atminimo S.Povilaitį kalbėjęs dainininkas sunkiai tvardė emocijas.

Jautrų koncertą pradėjo grupė „Rondo“ su daina „Sudeginti tiltai“. Aleksandras Ivanauskas-Fara prisipažino, jog prie S.Povilaičio niekuomet nedrįso dainuoti šios dainos.

„Kai sužinojau, kad sergu cukralige, iškart paskambinau Stasiui – žinojau, kad jis turi tokią pačią problemą. Jis man pasakė: „Sveikinu įstojus į diabetikų klubą“, – prisiminė A. Ivanauskas.

A.Ivanauskas-Fara prieš visą Lietuvą pažadėjo, jog nuo šiol per kiekvieną koncertą jie atliks bent po vieną S. Povilaičiui skirtą dainą.

Aleksandras Ivanauskas-Fara

Iškart po grupės „Rondo“ į sceną žengė Vilius ir Violeta Tarasovai.

Vilius ir Violeta Tarasovai

Su M.Mikutavičiumi per šventinį koncertą teko pabendrauti ir atlikėjui Voldemarui Frankoniui.

„Džiaugiuos ne tik, kad Stasį pažinojau. Manau, kad džiaugiasi visa Lietuva. Jis mylėjo gyvenimą, mylėjo šeimą. Jis mylėjo Lietuvą, o Lietuva mylėjo jį“, – sakė V.Frankonis.

V.Frankonis kartu su kolegomis Mečislovu Subeliu ir Romu Bubneliu atliko dainą „Vyšnių sodai“.

Netrukus į sceną atlikti dainos „Vakarų giedrumoj“ žengė ir atlikėjas Sasha Song.

Sasha Song

Koncerte dalyvavo ir grupė „Rebelheart“. Grupės lyderis Darius Mickus atliko dainą „Laimės vainikas“. M. Mikutavičius šmaikštavo jog S. Povilaitis, regis, norėjo būti ir roko grupės „Rebelheart“ nariu.

„Amerikoje šiuo metu vyksta šventos mišios už Stasiuką“, – sakė artima S. Povilaičio bičiulė Dana Dvoržak. Moteris pridūrė, jog jos šeimos ir velionio atlikėjo draugystė buvo labai stipri.

„Jo gilumas, jo lietuvio įvaizdis... Jei kiekvienas mūsų taip neštume Lietuvos vėliavą per gyvenimą – visi lietuvaičiai pargįžtų namo“, – sakė moteris.

Po kelių minučių scenoje sužibo dvi žavios atlikėjos: Asta Pilypaitė ir Liepa Norkevičienė. Moterys atliko žaismingą dainą „Senelė mūsų jauna“.

Asta Pilypaitė ir Liepa Mondeikaitė

Po jų dainą „Keliai savi“ užtraukė atlikėjas Česlovas Gabalis.

Česlovas Gabalis

Itin retomis vinilinėmis plokštelėmis nešinas į sceną žengė ir buvęs atlikėjas ir politikas Antanas Nedzinskas.

„Stasio dainos mano vaikystėje, mano kartoje atstojo pasakas“, - sakė A.Nedzinskas, tikinęs, jog anuomet naktimis užmigdavo niūniuodamas velionio atlikėjo dainas. Pagerbdamas S. Povilaičio atminimą Antanas atliko dainą „Padovanokit šypsenas“.

Antanas Nedzinskas

Scenoje pasirodžiusi dainininkė Rosita Čivilytė paminėjo, jog S. Povilaitis jai buvo tarytum mokytojas: „Kai gėrėm kavą, mes buvome bičiuliai, o kai kalba sukosi apie sceną, jis buvo mokytojas ir duodavo man vertingų patarimų. Tas nerimas, tas jaudulys, kuris paliečia kiekvieną dainininką – Stasys man padėjo su juo kovoti.“

Atlikėja prisipažino, jog S. Povilaitis visuomet jaudinosi prieš lipdamas į sceną. Lygiai taip pat šįsyk jaudinosi ir ji – atlikdama dainą „Ateis diena“.

Rosita Čivilytė

S. Povilaičiu žavėjosi ir atlikėjas Radži Aleksandrovičius.

„Na, žinai, tas čigoniukas kažką pasieks“, – kartą S. Povilaitis pasakė Radžis.

Radži prisipažino, jog per gimtadienį visuomet prašydavau ne mašinėlių, o S. Povilaičio kasečių.

„Manau, kad Stasys įnešė labai didelį indelį į Lietuvos estradą. Lietuvoje nemačiau kitų dainininkų“, – sakė R.Aleksandrovičius.

Prisiekęs S. Povilaičio gerbėjas Radži sekmadienio vakarą atliko dainą „Kaip gaila“.

Radžis

Netrukus ant scenos pasirodė grupė DAR ir sudainavo legendinę dainą „Kristina“

Kolumbijos 2000-aisiais atvykęs dainininkas Jurgis Didžiulis, prieš skambindamas S. Povilaičiui ir siūlydamas jam kartu atlikti dainą, nė nežinojo, kokia didelė žvaigždė Stasys buvo Lietuvoje. Charizmatiškasis J. Didžiulis savo energija ir ritmais praskaidrino koncertą.

Scenoje pasirodė ir atlikėjas Viktoras Malinauskas - artimam bičiuliui jis skyrė dainą „Ugnelė gęsta“.

Mikrafoną į ranką paėmusi ir ant scenos žengusi atlikėja Gintarė Karaliūnaitė-Canuel užtraukė dainą „Švelnus pūkeli“

Dainininkas Vytautas Šiškauskas atliko dainą "Metų karoliai". Daina sekmadienio vakarą suskambo todėl, kad Vytautas nespėjo jos sudainuoti kartu su šviesaus atminimo maestro.

Vytautas Šiškauskas

Dainininkė Birutė Dambrauskaitė neslėpė, jog jiedu su Stasiu pradėjo dainuoti kartu. Ir taip – net 50 metų. Šiandien daug prisiminimų keliančią dainą „Tu patikėki“ B.Dambrauskaitė skyrė savo brangiam kolegai.

„Staseliui labai patiko ši daina. Kai buvo mano gimtadienis, jis padarė man siurprizą ir netikėtai sudainavo šitą dainą“, - sakė B.Dambrauskaitė.
Birutė Dambrauskaitė.

Iškart po B.Dambrauskaitės dainos scenoje pasirodė grupės „Pop Ladies“ merginos – jos sudainavo jausmingą dainą „Tu ateisi“.

Pop Ladies

Viena paskutiniųjų dainą „Gal ir teks bučiuot“ atliko dainininkė Vilija Matačiūnaitė su grupe „Rebelheart“.

„Jeigu nori ilgai dainuoti – baik šokinėt“, – niekad nenustygstančiam Žilvinui Žvaguliui kartą tarė S. Povilaitis. Žilvinas su žmona Irena Starošaite sudainavo dainą „Tik rytoj“.

Irena Starošaitė ir Žilvinas Žvagulis

Ovidijus Vyšniauskas maestro skyrė dainą „Aš artistas“ ir ištarė, jog Stasys buvo lyg Lietuvos estrados vėliavnešys.

Ovidijus Vyšniauskas

„Sutapimas, kad šią dainą tokiu pavadinimu šiandien kaip tik dedikuoju S. Povilaičiui“, – prieš atlikdamas dainą „Atsisveikinimas“ sakė Andrius Kulikauskas.

Koncertą Lietuvos atlikėjai baigė linksma gaida – kartu sudainavę legendinę, gerų emocijų kupiną dainą „Švieski man vėl“.

Koncertas „Nesudeginti tiltai“
Stasys Povilaitis