– Ana, pozavimas Tau yra pomėgis ar darbas?

– Daugiau pomėgis. Viskas susiklostė netikėtai, mane fotografai pastebėjo tuomet, kai atsikrausčiusi į Vilnių pradėjau dirbti kitoje fotoobjektyvo pusėje – vizažiste. Iš tikrųjų Vilmantas man, dar visai nežinomai mergaitei, pasiūlė įsiamžinti ant žurnalo viršelio. Esu labai dėkinga už tai. Po truputį mano albumas prisipildė nuotraukų, buvau pakviesta į modelių agentūrą, ji mane siuntė net į Kiniją. Esu ir kelių nuostabių dizainerių kolekcijų veidas. Nors tai ne pagrindinis mano darbas, esu profesionali vizažistė.

– Nuotraukose Tavo žvilgsnis labai paslaptingas. Ar ir gyvenime esi tokia?

Taip (šypsosi). Manau, kiekviena moteris turi būti šiek tiek paslaptinga. Tai kelia susižavėjimą ir susidomėjimą.

– Kuo skiriasi erotika ir vulgarumas? Kaip neperžengti ribos?

– Erotika labai skoninga ir subtili, o vulgarumas nepalieka jokios paslapties. Stengiuosi niekada neperžengti šios ribos. Apnuoginti pečiai, nugara arba kojos yra gražu. Viskas priklauso ir nuo pačios pozos, veido, akių iškalbingumo. Tik suderinus detales galima džiaugtis kokybišku, nevulgariu rezultatu.

– Mėgsti pozuoti fotografams. O kaip su asmenukėmis?

– Tikrai nesu asmenukių maniakė ir nesistengiu įsiamžinti prie kiekvieno kavos puodelio, nors fotografuotis mėgstu.

Fotografas Vilmantas Žilinskas:

„Net nežinau, nuo ko pradėti pasakoti apie Aną. Pirmiausia būtent ji grimuoja didžiąją dalį mano fotografuojamų merginų. Ir visos mūsų fotosesijos trunka ne ilgiau kaip minutę. Visos čia matomos nuotraukos – tai laisvos akimirkos per fotosesijas. Kol modelis persirengia, pasikviečiu Aną ir užfiksuoju gražiausius jos kadrus.

Jau trejus metus neturėjome tikros, profesionalios fotosesijos. Ir net baisu planuoti... O kas, jeigu ilgas pasirengimas ir visos dienos darbas neprilygs toms spontaniškoms akimirkoms?

Ana graži ne tik išore, bet ir vidumi. Ji tiesiog dvelkia ramybe, harmonija, moteriškumu. Beje, šios nuotraukos beveik neretušuotos.“