„Renginio formatą padiktavo pristatomo produkto išskirtinumas. Pipirus, kaip ir gerą vyną, apibūdina pagal kilmės vietą. Būtent joje vyraujantis klimatas ir dirvožemio ypatybės lemia šio prieskonio skonines ir aromato savybes. Tad, jei gali būti degustuojami vynai, gali būti degustuojami ir pipirai. Tuo pirma įsitikinau pats, viešėdamas Švedijoje, o dabar džiaugiuosi turėdamas galimybę tai atskleisti savo kolegoms bei visiems, mėgstantiems gaminti ir vertinantiems kokybišką maistą“, – sako šefas Justinas Kapkovičius, darbo virtuvėje paslapčių sėmęsis Škotijoje ir Norvegijoje bei dirbęs garsiuose Lietuvos restoranuose.

Drąsiausios degustacijos metu buvo žymios moterys, kurios pirmosios stojo prie pipirų stalo. Šiai avantiūrai jas prikalbino vakaro vedėja I. Stasiulevičiūtė. Laidų vedėja G. Gurevičiūtė, menininkė N. Marčėnaitė bei "Vyno klubo" vadovė R. Starkus buvo nusiteikusios itin entuziastingai ir laukė naujų potyrių. Sunku patikėti, tačiau pipirai gali kvepėti ne tik citrusais, bet ir gėlėmis bei mediena. Tai galėjo atrasti festivalio „Kino pavasaris“ direktorė V. Ramoškienė, laidų vedėjo V. Radzevičiaus žmona su dukra Auguste bei kiti vakaro svečiai.

Susipažinti su naujųjų „Tellicherry“ pipirų skoniu, kuriame susijungia švelniai juntamas aštrumas ir svarus vaisių poskonis, renginio dalyviai galėjo ne tik degustacijos metu, bet ir po jos – drauge su Justinu Kapkovičiumi vaišes, pagardintas pipirais iš Indijos, vakaro svečiams ruošė dukart geriausiu Lietuvos šefu išrinktas Deivydas Praspaliauskas bei viena žinomiausių Lietuvos konditerių Rūta Šiušienė, svečius nustebinusi marcipaniniais keksiukais su braškėmis ir pipirais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)