Atstumiančios pastabos, kuriose homoseksualūs žmonės buvo vadinami „kita rūšimi“ ir kuriose homoseksualumas buvo prilyginamas smurtui prieš vaikus, netrukus buvo ištrintos, bet seksualinių mažumų leidinys „Gay Star News“ vis tiek spėjo paskelbti apie tai publikaciją ir išplatino internete įžeidžiančias citatas, rašo djmag.com.

Atšauktas iš stambių festivalių, išjuoktas šokio gerbėjų, paliktas koncertų agentūros ir masiškai pasmerktas muzikos pramonės atstovų, įskaitant „Fort Romeau“, „Midland“, „The Black Madonna“, „Optimo“ ir kitus, kadaise muzikos sąrašų viršūnėse figūravęs prodiuseris be ceremonijų buvo atstumtas pasaulinės šokio bendruomenės.

Per priverstines atostogas „Ten Walls“ (dar dirbęs Mario Basanovo vardu ir pavarde) grįžo į Lietuvą ir dabar tarp savo draugų ir buvusių kolegų išplatino atsiprašymą.

Atsiprašymas, kurį „DJ Mag“ gavo elektroniniu paštu, trumpam pasirodys platesnėje žiniasklaidoje ir bus paskelbtas per „Ten Walls“ socialinės žiniasklaidos kanalus.

„DJ Mag“ savo žurnalo vasario numerio viršelį buvo papuošęs „Ten Walls“ fotografija, tačiau to niekada nebūtų nutikę, jei redakcija būtų žinojusi jo įžeidžiančias pažiūras. Reaguodamas į šį atsiprašymą, „DJ Mag“ redaktorius Carlas Lobenas sakė: „Nors gerai, kad „Ten Walls“ atsiprašė dėl savo neišauklėtų homofobiškų komentarų ir dėl jų gailisi, kai kam to nepakaks“.

„Artimiausiu metu „DJ Mag“ bandys paimti iš „Ten Walls“ interviu ir pažiūrės, ką jis mano apie savo sukeltą skandalą, ir kiek iš tikrųjų jis gailisi dėl savo veiksmų“, - teigė C. Lobenas.

„Ten Walls“ atsiprašymas

„Aš esu Marijus Adomaitis, dar žinomas kaip „Ten Walls“. Anksčiau šiais metais savo „Facebook“ paskyroje paskelbiau komentarus, dėl kurių nuoširdžiai gailiuosi. Mano įrašas buvo susijęs su homofobija ir buvo labai įžeidžiantis. Man labai gėda, kad įžeidžiau tiek daug žmonių: savo šeimą, savo šalį, savo kolegas, savo draugus, pasaulinę LGBT bendruomenę ir daugelį kitų. Nuo tada turėjau laiko apmąstyti, ką padariau, ir pasirengti atsiprašymui, kuris atspindi, kaip aš gailiuosi.
Esu nusivylęs savo paties elgesiu ir savo veiksmų poveikiu kitiems. Įskaudinau daugybę žmonių, sukėliau audringas diskusijas, sužlugdžiau savo paties ir kitų žmonių pasitikėjimą ir sugadinau daugelio žmonių, su kuriais dirbau, planus. Suprantama, kad buvau išvadintas homofobu, bet aš toks nesu ir niekada savęs tokiu nelaikiau. Turiu pasakyti, kad mano veiksmai visiškai nederėjo su mano būdu ir buvo atlikti ypač sunkiu ir streso kupinu gyvenimo laikotarpiu. Tai ne pateisinimas, bet norėčiau, kad žinotumėte, jog mano įrašo turinys nėra tikrasis mano jausmų atspindys. Daugelį metų sėkmingai dirbau ir bendradarbiavau su įvairių kultūrų, religijų ir seksualinių pažiūrų žmonėmis. Visada visus gerbdavau.

Mano įrašas buvo beprasmis, netgi man. Aš esu muzikantas. Mano muzika skirta visiems šio pasaulio žmonėms. Visada mėginau suvienyti žmones ir taip skleisti pagarbą, lygybę, toleranciją, meilę ir taiką. Tai mano, kaip muzikos kūrėjo, prioritetas. Muzikos pasaulyje nėra vietos diskriminacijai. Savo tėvynėje Lietuvoje noriu kažką padaryti, kad paremčiau LGBT grupes ir apšviečiau kitus dėl tolerancijos ir palankumo. Dabar priklausau žmonių grupei, kuri kūrė elektroninę operą „Karmen“, skleidžiančią apie tai stiprią žinią. Tikiuosi, kad mano dalyvavimas šiame projekte taps pirmuoju žingsniu parodant, kad homofobija paprasčiausiai nėra priimtina ir kad kiekvienas turi teisę gyventi tokį gyvenimą, kokį pasirinko.

Atsiprašau dėl to, ką padariau. Atleiskite, kad leidau sau taip žemai nusiristi. Tikiuosi, kad galėsite man atleisti, ir kad vieną dieną dėl savo veiksmų ir būsimo elgesio vėl būsiu pripažįstamas dėl savo muzikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (288)