Jūsų dėmesiui – pirmasis merginos pasakojimas:

Sveiki, mano vardas Dijora. Kad būtų lengviau bendrauti, susipažinkime. Man 19 metų, modeliu dirbti pradėjau penkiolikos. Taip jau susiklostė, jog mama nusprendė, kad galėčiau dirbti modelio darbą. Nežinau, kuo ji parėmė savo nuomonę, nes į gražuolę buvau panaši taip, kaip kukurūzas panašus į apelsiną. Kol draugai linksminosi Palangoje, man kelias vasaras teko padirbėti Honkonge, Barselonoje, Paryžiuje, Milane, Norvegijoje ir t.t. Kai 10-toje klasėje reikėjo rinktis mokomuosius dalykus vidurinėje, nežinojau, kuo noriu dirbti užaugusi. Praėjus dviem metams taip ir nebuvau visiškai užtikrinta. Bet niekada dėl savo neapsisprendimo neišgyvenau. Niekada nevėlu mokytis, o šią dovaną, kurią turiu, norėjau išnaudoti. Tik pradėjusi dirbti, supratau, kad po mokyklos pasiimsiu gap year (laisvus metus – DELFI) ir pasistengsiu apkeliauti, kiek įmanoma, daugiau šalių. Startas- Paryžius- „Women“ agentūra.

Dijora Petrikonytė

Pasakosiu jums apie modelio darbo užkulisius, žmones, vietas ne iš lankstinukų, tai kas mane sups ir tai kuo norėsiu pasidalinti. Galbūt tai padės kitu kampu pažiūrėti į šią profesiją, kurios įvaizdis mano akimis yra neteisingas. Lėktuvas nusileido ketvirtadienio rytą, manęs jau laukė vairuotojas, (dažniausiai agentūra užsako vairuotoją, jog naujoje aplinkoje su sunkiu lagaminu nereikėtų ieškoti autobuso nusigauti iki centro, o nuo centro iki modelių apartamentų). Vairuotojas buvo kinietis, pensinio amžiaus, storais akiniais, kelionė užsitęsė. Kas minutę stabdomoje mašinoje pagalvojau, kad plaukiu į jūrą. Buvo linksma. Atvykau į užmiestį, mano naujieji namai, 18 metro stotelių iki centro, saugiame rajone, gyvenu su panelėmis iš Rusijos (27 m.) ir Serbijos (18 m.), turime didelį vidinį kiemą, storą katę ir daug gėlyčių.

Dijora Petrikonytė

Kaip svetima modelių apartamentams, čia jaukumo netrūksta. Pasiėmiau kuprinę ir praėjus 30 minučių jau sėdėjau agentūroje ir pasirašinėjau keturias kontrakto kopijas. Įprastos apeigos, tokios kaip elementarios informacijos sužinojimas – metro, sim kortelė, apimčių išmatavimas, kompozitinės kortelės bei poloroidai. Pirma graži diena baigta. Toliau oras sublogo, lijo nuo ryto iki vakaro, o mano gyvenimo ritmą pakeitė rutina, prie kurios ir tik pradėjusios modelio darbą merginos greitai pripras. Vakarais gaunamas elektroninis paštas su kitos dienos kastingais, tuomet – vietos paieškos, žemėlapis-metro-žemėlapis. Kitą rytą nurodytu laiku visos tos vietos aplankomos. Su pora nuklydimų.

Iki kito karto, kad nenusibostų skaityti.

Di

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)